fbpx

Poziv za učešće u programu ”Edukovanje i usavršavanje ljudskih resursa u turizmu”

Picture1

Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada zajedno sa Centrom za istraživanja i studije turizma iz Novog Sada i Poslovnim udruženjem hotelsko ugostiteljske privrede HORES iz Beograda, započinje sa realizacijom “Edukovanje i usavršavanje ljudskih resursa u turizmu” koji će se sprovoditi na teritoriji Novog Sada u periodu od juna do oktobra meseca 2020. godine.

Osnovni cilj obuka i edukacija je podizanje nivoa znanja i veština, obrazovanje i stručno usavršavanje aktera u turizmu. Edukovanjem i usavršavanjem ljudskih resursa u turizmu i ugostiteljstvu omogućava se razvoj turističkih proizvoda, usluga i novih tehnologija, u cilju povećanja konkurentnosti ne samo turističkog proizvoda, nego i turističkih preduzeća, ali i turističke destinicije u celosti.

Program obuka obuhvata:

  • Edukaciju zaposlenih kroz organizovanje radionica za najmanje 50 polaznika, predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora (turističke organizacije, turističe agencije, hotelijere, pružaoce usluge smeštaja, restorane, udruženja za organizaciju događaja i promociju turizma itd.). Imajući u vidu krizu izazvanu korona virusom akcenat edukacija za zaposlene biće na kriznim komunikacijama, upravljanjem destinacijom nakon krize, prioritet korišćenja digitalnih platformi u svrhu promocije destinacije itd. Teme će takođe biti stavljene u kontekst unapređenja turističke ponude Novog Sada (povećanje i unapređenje atrakcija, povećanje broja dolazaka i noćenja turista, stimulisanje privatnog sektora).
  • Obuka i obrazovanje nezaposlenih lica iz oblasti turizma, uključiće najmanje 50 polaznika koji su evidentirani kod NSZ, a koji žele da se prekvalifikuju ili steknu dodatne veštine kroz profile: recepcioner/ka, kuvar/ica i konobar/ica.
  • Mentorski rad biće omogućen za najmanje 10 polaznika. Obuka “jedan na jedan” sa mentorom biće realizovana za najmanje 5 polaznika za različite pozicije u kuhinji i za najmanje 5 polaznika za razvoj preduzetničkih veština (pokretanje samostalnog posla).
  • Praktični deo obuke realizovaće se nakon sprovedenih edukacija i obuka za 50 najboljih polaznika. Pored karaktera posete najboljim praksama praktični deo obuke imaće i edukativni karakter, a ujedno će sadržati i komponentu umrežavanja sa akterima istog ili sličnog profila na destinaciji.

Obuke će održati stručnjaci i preduzetnici iz domena turizma, hotelijerstva i kreativnih industrija iz Srbije i inostranstva. U saradnji sa ključnim akterima razvoja turizma na teritoriji Novog Sada tokom juna i jula će se napraviti selekcija polaznika i usaglasiti teme edukacija i obuka sa očekivanjima polaznika. Tokom avgusta, septembra i oktobra obuke će se sprovoditi, dok će se studijsko putovanje organizovati u oktobru mesecu. Svim polaznicima će na kraju obuke biti dodeljene potvrde (zaposleni u turizmu) i sertifikati (nezaposleni).

Svi koji su zainteresovani da se prijave za edukacije/obuke to mogu izvršiti preko sledećih kontakata.

Za zaposlene:
Centrar za istraživanja i studije turizma, Novi Sad
Kontakt osoba
: Jelisaveta Purić Samardžija
Telefon: +381655511117, +381216571766
E-mail: jelisaveta.puric@ctrs-balkans.org, www.ctrs-balkans.org

Za nezaposlene:
Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede – HORES, Beograd
Kontakt osoba: Dragan Bosnić
Telefon: +381112642341, +381113612538
E-mail: obuka.ugostiteljstvo@gmail.com, office@hores.rs, www.hores.rs

Autor: Turistički žurnal

Fotografija: Izvor, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!