fbpx

Poziv ugostiteljima da se prijave za vaučere za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja

hotel-939501_1920

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija poziva sve ugostitelje da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Poziv je upućen na osnovu Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije.

– Imajući u vidu da se pomenuta Uredba donosi od 2015. godine i da je do sada dala značajne rezultate u podsticanju domaćeg turizma, kao i da domaći turistički promet beleži konstantan porast zahvaljujući vaučerima za odmor u Republici Srbiji, oni će i ove godine biti izuzetno značajni kako bi se ublažile posledice koje je pandemija korona virusa imala na sektor turizma i ugostiteljstva – rekla je ministarka Tatjana Matić.

Ona je istakla da se vaučeri mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera i da će se celokupan postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovoditi preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (eTurista), te da je pre svega neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu, navedeno je na sajtu Ministarstva.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!