fbpx

Potpisan sporazum o turističkoj saradnji Srbije i Izraela – U planu obnova direktnih letova iz Tel Aviv

airport-4120835_1920

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ministar turizma Izraela Joel Razvozov potpisali su sporazum o saradnji u oblasti turizma između dve zemlje.

– Ovaj sporazum doprineće uspostavljanju institucionalnog okvira za olakšavanje i jačanje saradnje izmedju pojedinačnih partnera u turizmu, a sve u cilju poboljšanja ukupnih bilateralnih ekonomskih odnosa i unapređenja imidža i uticaja Srbije u svetu – rekla je Matić i dodala da je ovo prvi sporazum ovakvog tipa potpisan između dve države. Ona je kazala da je potpisivanjem tog sporazuma učinjen korak napred u unapređenju dosadašnje saradnje, kao i vraćanja Izraela na više mesto na lestvici emitivnih tržišta, kao što je to bio slučaj ranijih godina.

– Srbija je pravi prijatelj Izraela već dugo godina i danas smo veoma srećni što smo potpisivanjem ovog sporazuma naše prijateljstvo podigli na višu lestvicu – rekao je Joel Razvozov.

Istakao je da izraelska avio kompanija planira obnavljanje direktnih letova za Srbiju iz Tel Aviva i da veruje da se turizam zasniva na direktnim vezama između ljudi, čemu će doprineti učvršćena saradnja i prijateljstvo Srbije i Izraela.

Sporazum predviđa saradnju u razmeni znanja, inovacija i digitalizacije, obuci profesionalaca i razmeni informacija o investicijama, zatim u razmeni znanja u oblasti turizma posebnih interesovanja, održivog turizma, kulturnog i verskog turizma, gastronomskog i vinskog turizma, banjskog turizma, kao i saradnju u UNWTO i drugim medjunarodnim turističkim organizacijama.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!