fbpx

Potpisan Sporazum dva ministarstva o digitalizaciji turističke ponude RS

mobile-phone-1875813_1920

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja, Maja Gojković i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić potpisale su u Palati Srbija Sporazum o obrazovanju Zajedničkog tela za realizaciju aktivnosti u oblasti digitalizacije turističke ponude Republike Srbije.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja, Maja Gojković istakla je ovom prilikom da je kultura jedna od važnih „fabrika“ Republike Srbije, koja pored svoje lepote i sadržaja može da doprinese značajno i ekonomiji naše države. – Navodi se na sajtu MTTT.

„Zadatak Ministarstva će biti da proizvodi multimedijalne i digitalne sadržaje u oblastima kulturnog nasleđa, savremenog stvaralaštva i svega onoga šta može da pospeši turističku ponudu Republike Srbije i da, na savremeni digitalni način, uhvatimo korak sa svetom i ojačamo kulturni turizam kao posebnu i važnu oblast turizma kao privredne grade“, rekla je Gojković, podsetivši da Ministarstvo kulture i informisanja već ima praksu kreiranja multimedijalnih sadržaja na platformi Google Srbija, koja predstavlja kulturno blago naše države. – Napisano je na zvaničnom sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić rekla je da će formiranjem Zajedničkog tela dva ministarstva biti obezbeđeni tehničko tehnološki uslovi za digitalizaciju turističke ponude i unapređenje kvaliteta i obima digitalnih turističkih sadržaja u Republici Srbiji.

„Jedan od svakako najvećih izazova biće određivanje prioriteta, budući da na našu veliku sreću Srbija čuva ogromno kulturno-istorijsko nasleđe. Na rutama „Transromanika“, „Put rimskih careva i dunavski put vina“ „Tvrđave na Dunavu“, „Spomeničko nasleđe Drugog svetskog rata“, kao i na destinaciji Zapadna Srbija mogu se izdvojiti više od 200 kulturno-turističkih atrakcija“, navela je Matić. – Navodi se na sajtu MTTT.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!