fbpx

Post-pandemijski svet: Način na koji sada živimo je naša sadašnjost i bliža budućnost, ali se s time ne treba pomiriti

pexels-skitterphoto-227690

Što nas čeka nakon završetka pandemije, ključno je pitanje o kojemu su raspravljali istaknuti znanstvenici i stručnjaci – slovenski antropolog izv. prof. dr. sc. Dan Podjed te izvršni direktor zaklade Travel Jeremy Sampson. Sudionici okruglog stola pod nazivom „Post-pandemijski svijet: loša slika ili dobra prilika?“, koji je održan na Communication Management Forumu, donijeli su zajednički zaključak kako je prilagodba bila neizbježna, ali i da je promjena poslovne i društvene paradigme nešto na čemu još trebamo raditi. Stoga pandemiju, ali i post-pandemijski svijet, podjednako vide kao dobru priliku za sve segmente privatnog i poslovnog života.

„Situacija koju je izazvala pandemija bila je svojevrsna ugroza za čovječanstvo. Zaglavili smo u svojim domovima, sve se vrlo brzo iz realnog prebacilo u online svijet. Način na koji sada živimo je naša sadašnjost i bliža budućnost, to moramo prihvatiti, ali se s time ne treba pomiriti. Trebamo nastojati voditi što normalniji život, no, ostaje veliko pitanje kako ćemo se oporaviti kao društvo u antropološkom smislu“, poručuje antropolog izv. prof. dr. sc. Dan Podjed.

Dolaskom pandemije medije su preplavile negativne vijesti, a nakon toga su uslijedile malo ohrabrujuće vijesti kada se pojavilo cjepivo, no pojavom novog vala pandemije ponovno smo se vratili u negativnu perspektivu. Ipak, neki sektori i segmenti života doživjeli su tektonske promjene, koje će značajno utjecati na njihov oporavak i perspektivu njihova razvoja.

„Prije pandemije turizam je bio fokusiran na masovnost i dolazak što većeg broja gostiju u destinacije diljem svijeta. Ovime se potpuno promijenio koncept funkcioniranja turizma. Dionici u turizmu morat će prihvatiti novu realnost i fokusirati se na kvalitetu ponude kako bi u destinacije privukli turiste, koji će im se vraćati i u budućnosti“, smatra Jeremy Sampson, izvršni direktor zaklade Travel, vodeće nevladine organizacije u sektoru putovanja i turizam.

Communication Management Forum 2021. održava se u organizaciji Edward Bernays University Collegea, Instituta za turizam te Instituta za društvena istraživanja u Zagebu. Dvodnevna konferencija ponudit će odgovore na pitanja u kojem smjeru razvijati poslovni i privatni život po završetku pandemije. Ovogodišnji CMF okuplja otprilike 250 sudionika, znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, a koji će izložiti više od 100 znanstvenih radova.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!