fbpx

Posljednji udarac putničkim agencijama u Hrvatskoj?

E93B30D2-4F26-4AE4-A6D1-6C15F28B88D1

Turistički vodiči nisu zadovoljni izmjenama Zakona o pružanju usluga u turizmu koji je u javnom savjetovanju. Nisu zadovoljne ni putničke agencije.

Već gotovo godinu dana – hladan pogon. Uplaćena putovanja na koncerte otkazana su. I varaždinska putnička agencija dobro je upoznata s “čarima” pandemije. Posljednji udarac, kažu, mogle bi biti izmjene zakona. Umjesto vaučera u vrijeme krize – morali bi klijentima vraćati novac.

– Svi novci koje smo dobivali za aranžmane proslijeđeni su dobavljačima koji nisu u obvezi vratiti novce nego izdati vaučere, a mi moramo vratiti novce kupcima. To je začarani krug gdje se ne zna ko će taj novac vratiti, upozorava vlasnik putničke agencije Tomica Drvar Trtinjak.

“Bolja vremena nisu na vidiku”

– Ono što bi nas održalo na životu je da država odredi 31.12. kao datum isteka 180 dana. Kako situacija ni ove godina nije idealna – to bi nas spasilo. Da im pružimo uslugu koju su platili. U suprotnom mislim da će mnogi otići u stečaj, dodaje Branimir Šurbek iz Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždina.

Udarac za struku, kaže direktorica Turističkog ureda Varaždin Jelena Toth, mogli bi doživjeti i lokalni turistički vodiči. Da su upravo deseci varaždinskih vodiča najbolji u predstavljanju svojega kraja svjesni su i u turističkoj zajednici. Pa potpora ne izostaje.

Javna rasprava o ovoj problematici traje do 7. veljače – prijedlog ovakvog zakona bi, ogorčeni su turistički vodiči, mogao značiti dublju krizu u njihovoj struci, a mnogi bi mogli ostati i bez posla.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Freepic.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!