fbpx

Porasla potražnja Amerikanaca za Hrvatskom, naročito Dubrovnikom

Dubrovnik

Hrvatske destinacije pojačano se pretražuju na tržištu SAD-a pa je tako ugledni američki časopis Forbes objavio podatak kako pretraživanje Dubrovnika na online pretragama kontinuirano raste, izvestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin.

Forbesovom članku navodi se kako je na popularnoj KAYAK stranici za pretraživanje putovanja Dubrovnik zabeležio skok u pretraživanju od čak 205%, a slede Cirih s rastom od 167%, Prag s 144% te Reykjavik s rastom od 143%. U članku se navodi kako je rast pretraživanja direktno povezan s popuštanjem putničkih restrikcija u Hrvatskoj i na Islandu, a spominje se i kako su Hrvatska i Grčka trenutno najtraženije destinacije i na stranici za iznajmljivanje brodova Click & Boat.

Da internetsko pretraživanje Hrvatske raste za 31%, a Islanda za 22%, navodi i poznata američka televizijska mreža CNBC. Iako se očekuje da će Amerikanci u 2021. najviše putovati po vlastitoj zemlji, pretraživanja avioprevoznika porasla su za 47% nakon optimistične izjave predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, koja je nagovestila kako bi vakcinisani Amerikanci mogli ovog leta putovati u Evropu. O uslovima dolaska i boravka u Hrvatskoj, kao i merama koje su trenutno na snazi piše i renomirani američki list The New York Times.

I američki The Wall Street Journal donosi preporuke za evropska putovanja, a na popisu se, uz Grčku, nalazi i Hrvatska, odnosno Dubrovnik, koji su spomenuti kao savršene destinacije za ovogodišnje letovanje Amerikanaca.

Kako navode i HTZ-a, u Hrvatskoj je u dosadašnjem delu godine s tržišta SAD-a ostvareno 70 hiljada noćenja, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine, predstavlja rast od 38%.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!