fbpx

Pola miliona noćenja u Beogradu u prvoj polovini godine

beograd

U prvih šest meseci ove godine, Beograd posetilo oko 200 hiljada domaćih i stranih turista koji su ostvarili više od pola miliona noćenja, 558.437 što je za 12% više u odnosu na isti period prošle godine, prema poslednjim podacima Sekretarijata za upravu / sektor statistike.

Od ukupno 56.142 gostiju koji su u junu mesecu posetili Beograd, 42.927 turista je inostranih, što je za 383% više u odnosu na jun prethodne godine. Strani gosti su u junu ostvarili za 409% više noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima, ukupno 111.881 noćenja.

Najbrojniji gosti u junu bili su iz BiH, Rusije, Severne Makedonije, Indije, Crne Gore, Nemačke, a od početka godine iz BiH, Rusije, Crne Gore, Severne Makedonije, zatim Nemačke, Hrvatske, Turske, Slovenije, Italije, SAD.

„Porast u broju i noćenjima stranih turista u Beogradu rezultat je strateških aktivnosti naše zemlje prvenstveno u imunizaciji stanovništva koja je učinila da se Srbija nađe na listi tzv bezbednih zemalja za putovanje, ali i intenzivnoj promociji i onlajn kampanjama na kojima radimo.”, rekao je Miodrag Popović direktor Turističke organizacije Beograda. „Očekujemo da podaci koji se odnose na jul mesec pokažu još raznovrsniju strukturu inostranih turista u Beogradu.”, dodao je Popović.

Izvor: Turistička organizacija Beograda

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!