fbpx

Pokrenut program “Routes4U” – najbolje evropske rute

plan-your-trip-4516099_1280

Savet Evrope i Evropska unija pokrenule su zajednički program Routes4U u okviru kojeg je objavljen video o najboljim evropskim rutama u kojima turisti mogu da uživaju ovog leta, saopštili su rukovodioci projekta.
Cilj projekta je promocija regionalnog turizma kako bi se kod građana podstakla želja da ostanu što bliže svojoj matičnoj zemlji zbog epidemije korona virusa.

Projektom je izdvojeno 38 sertifikovnh evropskih kulturnih tura, kao i četiri makro regionalne strategije EU koje turistima pružaju šansu da otkriju različite evropske kulture, istorije i gastronomije u Jadranskom, Jonskoj, Alpskom, Baltičkom i Dunavskom regionu.

Projektom je obuhvaćena 31 zemlja, od kojih je 19 članica EU, a 12 nisu.
Među izdvojenim turama su “Tura kroz maslinjake Mediterana”, tura “Gvozdenog doba oko reke Dunav” zasnovana na upoznavanju sa arheološkom baštinom u nedirnutoj prirodi, “Ostavština rimskog carstva” na manje poznatim evropskim lokalitetima.

Preporučena je i tura “Vizantijsko doba” koja se odnosi na zemlje na Dunavu, kao i tura “Ćirila i Metodija”, “Pomorsko nasleđe na Baltičkom moru” tokom koje posetioci mogu da se upoznaju sa nasleđem kamenog doba i tura “Planinsko nasleđe” koja goste upoznaje sa životom na Alpima.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!