fbpx

Počinju „Zastave budućnosti” u Novom Sadu

Novi-Sad-foto-Novi-Sad-EPK-J.Ivanovic

„Zastave budućnosti” u naredna tri dana, od 28. do 30. aprila, zavijoriće se više od 200 umetnika iz 20 zemalja, kroz gotovo 70 događaja u Kreativnom distriktu (Bulevar despota Stefana 5) u Novom Sadu. Publika će imati priliku da pogleda čak 4 izložbe, cirkuske performanse i radionice, predstave, modne projekte, različite aktivacije, kao i mnogobrojne koncerte na čak 4 bine, kako domaćih mladih stvaralaca, tako i umetnika koji dolaze iz Italije, Holandije, Austrije, Estonije, Slovenije, Hrvatske, Luksemburga i Mađarske.

Na samom početku četiri izložbe

„Zastave budućnosti” 28. aprila otpočeće izložbom „Otići ili ostati” od 19 sati na Subinom platou, prvoj galeriji na otvorenom, a potom će publika moći da pogleda izložbu dečijih radova „Crteži putuju vremenom” u novoobnovljenoj Radionici u Kreativnom distriktu. Prostor Fabrike će od 19.30 biti i mesto susreta ljubitelja vizuelne umetnosti, koji će upoznati nove savremene prakse kroz izložbu „Razlike”, dok će izložba o studentskom životu „Oni žive” biti otvorena u 20 sati u Skladištu.

Džezeri i Marko Louis započinju muzički program

Muzički program počeće svojevrsnim „Džez maratonom” na Sceni 4 kod Kulturne stanice Liman, gde će od 20 sati otpočeti koncert benda drumbooty, a nešto kasnije nastupiti i Arthur Possing kvartet, Any Key Trio i Kijube, dok će na Sceni 2 smeštenoj iza Čeličane, takođe od 20 sati, nastupiti najpre bend Purple is the color, zatim sastav Hauptman, a u 22 sata — Marko Louis.

Tokom 29. i 30. aprila publici će se predstaviti Abase, Frontline Vibers, Turbojazz, potom predstavnici novog „novog talasa” u zemlji i regionu Skier and Yeti, Peki Pele, Fantom, Luka Rajić, KOIKOI, Sitzpinker, Xanadu, Tam, Kene Beri, Nihil, Ba$ha, Spejs Noksi, Bigru, Paja Kratak, No Filter i Rođeni, MickaLifa, Zoi, Piqued Jacks, Monohrom, Koala Voice, Nemanja, Porto Morto, Šajzerbiterlemon, kao i di-džejevi Yusyus, Sebastian Schund, DJ Bend, Stevie Whisper i Feloneezy.

Umetnički izraz mladih koristiće i jezik teatra, perfomansa i mode, i to na festivalu primenjenog pozorišta „Umetnost na dlanukoji će biti održan u Fabrici i Birou, festivalu uličnog plesa Groovin’ i cirkuskim radionicama i performansima „Uravnoteži se! Cirkusom do balaNSa?” u Kulturnoj stanici Liman i Limanskom parku, projektu „Povezivanje kroz modu” u Fabrici, gde će se predstaviti mladi dizajneri i dizajnerke, kao i u okviru performansa „Écoute/Expansion” francuske koreografkinjeKico Diboa, u sali kompanije NIS.

„Zastave budućnosti” stavljaju fokus i na aktivaciju i edukaciju mladih, promocijom zdravog načina života u okviru IDEA Pokretnog koktel bara, kulture i bezbednosti u saobraćaju kroz jedinstveni Simulator čeonog sudara u DDOR chill out zoni, kao i radionicama A1 Srbija — „Bolji vazduh za sve” i „Ja kao digitalni urednik/urednica” koju će voditi influenseri Aleksa Todorović i David Pavlović. Svi programi „Zastava budućnosti” besplatni su, osim performansa „Ecoute/Expansion” za koji karte možete kupiti na svim Gigstix prodajnim mestima, kao i putem sajta. Podršku „Zastavama budućnosti” pružili su IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i NIS.

Izvor: Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture

Fotografija: Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!