fbpx

Počinje isplata minimalca za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu

3AB39415-8E36-4228-9736-CDA2D64EC433

Isplata minimalne zarade za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu počinje danas, najavio je ministar finansija Siniša Mali, a iz republičkog budžeta izdvojeno je dve milijarde dinara, saopšteno je iz Ministrstva finansija.

– Reč je o sektorskoj podršci za 72.500 zaposlenih u turističkim agencijama, rentakar firmama, ugostiteljskim objektima i hotelima – naveo je Mali.

Ministar je izjavio da je Poreska uprava objavila spisak od 12.037 preduzeća koja su ostvarila pravo na pomoć države. Na spisku se nalaze firme iz oblasti ugostiteljske i turističke privrede.

– Preduzećima će novac biti uplaćen na posebne namenske račune koje Uprava za trezor otvora za ovu svrhu -naglasio je on i dodao da je procedura za isplatu pojednostavljena, tako da je potreban samo jedan dolazak ovlašćenog lica privrednog subjekta u nadležnu filijalu Uprave za trezor.

Na sajtu Uprave za trezor www.trezor.gov.rs se mogu naći lokacije najbliže filijale te uprave i informacije o tome šta ovlašćena lica privrednog subjekta treba da ponesu od dokumentacije radi isplate sredstava subvencija.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!