fbpx

Počinje intenzivni razvoj novih turističkih sadržaja na Uvcu

field-5561687_1920

Opštinska uprava Nova Varoš raspisala je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju vizitorskog turističkog centra u naselju Komorani.

Kako je navedeno u projektnom zadatku, cilj izgradnje ovog objekta jeste promovisanje Specijalnog rezervata prirode “Uvac” i upoznavanje gostiju sa sadržajem koji ova lokacija ima da ponudi.

Ukupna površina objekta iznosiće negde oko 600 m2, a u prizemlju će biti smeštena multimedijalna sala za prezentaciju video materijala, kafe restoran za posetioce, suvenirinica, mokri čvorovi i ostali sadržaji namenjeni što udobnijem boravku gostiju. Takođe, predviđena su i dva vidikovca, kao i prešaćka staza do brane u dužini od 1,5 kilometara.

Naručilac posla dodaje i da izrada projektno-tehničke dokumentacije obuhvata izradu idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova.

Vrednost tendera iznosti nešto preko 1,9 miliona dinara i traje do 31. avgusta.

Inače, u poslednje vreme u Komoranima se intenzivno razvijaju turistički sadržaji. Nedavno je predstavljen i projekat izgradnje turističkog kompleksa sa prenoćištem i pet bungalova, što ukazuje na to da privrednici i lokalna samouprava ovde vidi veliki privredni potencijal.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!