fbpx

Počeo Festival evropskog filma Cineuropa: Poseban deo programa posvećen francuskim filmovma 

F7FD62F7-6507-4D13-83B6-D3CA73FF49CA

Pred punom salom Fabrike Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu, filmovima Oslobađanje i Bogovi Molenbeka, počeo je Festival evropskog filma Cineuropa u ogranizaciji EU info pointa Novog Sada.
Tokom narednih sedam dana publika će moći da pogleda 14 ostvarenja evropskih filmskih autora i autorki, a poseban deo programa ove godine je posvećen projekciji francuskih filmova.
Pre svake projekcije dugometražnog filma prikazuje se i jedan kratki film koji tematizuje društvene probleme iz opusa festivala Uhvati film, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti.
– Ovo je prilika kada Novosađani i Novosađanke mogu da pogledaju neke drugačije filmove od onih koji im se nude u velikim bioskopima ili koje mogu da pogledaju samo na festivalima. To su teme koje govore o našim problemima i koje nas se tiču – rekla je Duška Latas iz EU info pointa.
Na repertoaru su kako igrani tako i dokumentarni filmovi, a sve ih povezuje tema migracija, koja je centralna društvena tema poslednjih godina kako u Evropi tako i u svetu i tema odrastanja, prenosi sajt Euronews Srbija. Ove godine Festival evropskog filma Cineuropa organizuju EU info kutak Novi Sad, Francuski institut u Novom Sadu, SKCNS Fabrika i festival Uhvati film.
Ulaz na sve projekcije je besplatan, a detaljan program festivala pogledajte ovde.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!