fbpx

Počelo uređenje pešačkih staza na ostrvu Sv.Nikola

IMG-5c1c2775e1c2d4e5b81113531562638e-V

Turistička organizacija opštine Budva je u saradnji sa Službom zaštite i spašavanja Budva, d.o.o. „Komunalno“ i lovačkim društvom „Primorje“ počela realizaciju prve faze projekta čišćenja i uređenja pešačkih staza u dužini od 3 kilometra na ostrvu Sv. Nikola i stavljanja ovog lokaliteta u turističku svrhu.

Celokupan projekat podrazumeva, pored čišćenja i uređenja staza, adekvatnu markaciju istih sredstvima vizuelne komunikacije, uređenje nekoliko lokacija na ostrvu u manja izletišta sa svim pratećim sadržajima, postavljanja kamera za nadzor životinja, zaštitnih ograda na kritičnim tačkama, kao i tabli sa instrukcijama za zaštitu od požara. Projekat takođe podrazumeva obogaćivanje životinjskog fonda fazanima, muflonima, jelenima, srnama i ostalim životinjskim vrstama koje se mogu prilagoditi specifičnim uslovima života na ostrvu.

„Nakon više decenija zanemarivanja punog turističkog potencijala ostrva Sv. Nikola, radujemo se početku realizacije ovog projekta koji za cilj ima unapređenje kvaliteta  turističke ponude Budve i čijom ćemo realizacijom dobiti potpuno nov sadržaj za građane i posetioce Budve koji žele da promene ambijent i, osim u moru, uživaju u nešto drugačijim predelima. Posebnu zahvalnost dugujemo kolegama iz Službe zaštite i spašavanja Budva, kojima će korišćenje ovih staza olakšati obavljanje svoje delatnosti, kao i kolegama iz d.o.o. „Komunalno“ i lovačkog društva „Primorje“. Svi su odmah prepoznali značaj uređenja i stavljanja u turističku svrhu ovog dijela ostrva Sv. Nikola i aktivno se uključili u realizaciju projekta.“ – istakao je Nemanja Kuljača, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Budva.

Ovaj projekat predstavlja jedan u nizu planiranih koje Turistička organizacija opštine Budva realizuje ili podržava sa ciljem unapređenja i poboljšanja turističke ponude ruralnog područja Budve, a sam značaj realizacije tih projekta posebno je naglašen u vremenu koje obeležava pandemija virusa COVID 19 koje je podsetilo na važnost boravka u prirodi i očuvanja životne sredine.

Fotografije: Turistička organizacija Budva

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!