fbpx

Počeli pripremni radovi za izgradnju kompleksa Boka Place – U okviru Porto Montenegra niče novo luksuzno naselje

hotel-1330850_1280

Radnici i operativa kompanije Bemax iz Podgorice počeli su pripremne radove u severoistočnom delu kompleksa turističkog rizorta Porto Montenegro u Tivtu, gde naredne nedjelje treba i zvanično da počne izgradnja novog stambeno-poslovnog kompleksa nazvanog Boka Place.
Novi komplaks zauzimaće površinu od oko 18.000 kvadrata pod objektima i imaće ukupno oko 75.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora, a vredan je blizu 80 mil EUR. Iako je najpovoljniju ponudu za građevinske radove na Boka Place dala kompanija Briv Construction iz Kotora, menadžment kompanije Adriatic Marinas iz Tivta, koja razvija prijekat Porto Montenegro, ipak se opredelila da ugovor za njegovu izgradnju sklopi sa drugorangiranom kompanijom Bemax iz Podgorice.

Boka Place gradi se u severnom i sveveroistočnom delu Porto Montenegra, uz Jadransku magistralu na potezu od novog kružnog toka na Seljanovu, do aktuelnog glavnog ulaza u Porto Montenegro blizu međunarodne škole Knightsbridge International.

Centralni deo ovog kompaksa biće novi luksuzni kondo-hotel ranga pet zvezdica, kapaciteta 96 hotelskih smeštajnih jeidnica, plus 144 stambene rezidencije u ovom delu naselja koje mogu biti uključene u hotelski pul. Hotelom će upravljati Kerzner International, vodeća međunarodna kompanija koja se bavi izgradnjom i upravljanjem rizortima, destinacijama, ultraluksuznim hotelima i inovativnim iskustvima u oblasti zabave i igara na sreću. Kerzner je, između ostalog, autor brenda One&Only i Atlantis Resorta u Dubaiju, a u Tivtu će nastupiti pod brendom Siro.

Novi hotel sadržaće i 20-metarski otvoreni bazen, kao i veliki i veoma sadržajan SPA i wellness centar. Čitav kompaks Boka Place sadržaće niz manjih trgovina, kafea, restorana, knjižara, auto salon, veliki cinepleks bioskop, zid za penjanje, kao i veliki supermarket, te obilje javnih i zelenih površina, sa naglaskom na novouređeni veliki centralni trg u ovom delu Porto Montenegra. U strukturi nekretnina koje se već nude kupcima preko službe prodaje Porto Montenegra su studio, jednosobi, dvosobni i trosobni apartmani koji koštaju od 190.000 do 347.000 EUR, dok cene za trosobne penthaus luksuzne apartmane nisu objavljene u brošuri i dobija ih samo zainteresovani klijent u direktnom kontaktu.

Inače, iz Porto Montenegra ranije su najavili da će se u ovom kompleksu otvoriti 96 novih radnih mesta, a Boka Place bi trebalo da bude završen na proleće 2023. godine. 

Projekat Boka Place ova kompanija je nedavno uspela da uvrsti na listu prioritetnih projekata iz oblasti turizma Vlade Crne Gore. Ulaskom na ovu listu njihovi investitori dobijaju niz administrativno-fiskalnih povoljnosti za realizaciju tih projekata, a jedna od njih je mogućnost da oni koji u te projekte ulažu svoj novac, dobiju i crnogorsko državljanstvo. Reč je o dodeli državljanstva “prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore”, a koji je među stranim investitorima u Crnoj Gori poznat kao CTBI (Citizenship by Investment). Stoga Porto Montenegro već kao dodatnu povoljnost prilikom prodaje nekretnina u Boka Place reklamira i mogućnost da njihovi novi vlasnici, uz stan dobiju i crnogorski pasoš.

Podsetimo, iz kompanije Adriatic Marina u julu su najavili da bi realizacija projekta gradnje novog dela nautičkog naselja Boka Place u Tivtu trebalo da počne krajem godine.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!