fbpx

Počela gradnja najvećeg hotela na severu Crne Gore – Otvaranje Montis Mountain Resorta u Kolašinu očekuje se 2024. godine

hotel room

Počela je gradnja Montis Mountain resorta u naselju Breza, koji će biti najveći hotel na severu Crne Gore sa 238 smeštajnih jedinica. Planiraju zapošljavanje 260 stalnih i 60 sezonskih radnika.

Kako je rekao Radoica Vuković, suosnivač i direktor kompanije Montenegro luxury hotels and resorts, koja gradi Montis Mountain resort planirano je da prva faza projekta bude završena u junu 2023. godine, a da prve goste prime 2024. godine. Upravljanje će biti povereno crnogorskom hotelskom operatoru Montenegro stars.

– Zamišljen je kao hotel koji će kreirati atraktivnu ponudu tokom cele godine i imati sadržaje namenjene i dnevnim posetiocima i stanovnicima Kolašina. Ponudu hotela dopunjuju hotelska pivnica, zamišljena kao “gradska kafana”, 3D bioskop, hotelski “trg” na prvom spratu sa neprekidnim impresivnim vizurama ka Bjelasici, koji će služiti kao urbana bašta gostima hotela, ali i za organizaciju događaja na otvorenom – poručuje Vuković, ističući da će njihov spa centar biti na 1.200 kvadrata sa teretanom, saunama, slanom sobom i indoor-outdoor bazenom, dok će multifunkcionalni Montis event centar moći će da podrži događaje za 400 učesnika, što značajno povećava ponudu za konferencijski turizam u severnom regionu – ističe Vuković.

Objašnjavajući zašto su odlučili da upravljanje hotelom povere crnogorskom hotelskom operatoru, naveo je da je Montenegro stars je u poslednje dve decenije imao pionirsku i “emancipatorsku” ulogu u razvoju kvaliteta usluge, podizanja standarda i primene naprednih tehnologija kroz upravljanje hotelima na crnogorskom primorju.

– Pre donošenja konačne odluke angažovali smo međunarodne konsultante i pregovarali sa nekoliko domaćih i međunarodnih hotelskih operatora, a izbor je pao na Montenegro stars – objašnjava Vuković i naglašava da su reputacija hotela Splendid i iskustvo u upravljanju najvećim domaćim hotelom sa pet zvezdica bile presudne pri donošenju odluke.

Od trenutka kad je Splendid izabran za operatora budućeg hotela, dobili smo sjajne povratne informacije sa njihovih tradicionalnih emitivnih tržišta, da gosti jedva čekaju da uz odmor na moru, uvrste i odmor na severu Crne Gore – rekao je Vuković.

Očekuju goste iz Albanije, Srbije, BiH i juga Hrvatske, te Rusije, Ukrajine, Belorusije i Kazahstana, ali i Francuske, Nemačke i Velike Britanije.

Program ekonomskog državljanstva pružio je istorijsku šansu za ubrzan ekonomski razvoj severa Crne Gore i mogućnost da se konačno diverzifikuje turistička ponuda Crne Gore.

– Realizacija projekta ekonomskog državljanstva je usporena pandemijom korona virusa, zbog čega su samo delimično iskorišćeni njegovi benefiti, a veliki broj zainteresovanih aplikanata nije bio u mogućnosti da doputuje u Crnu Goru, upozna se s projektima i investira – kazao je Vuković i dodao da očekuju da će postojati razumevanje Vlade za važnost ovog programa za započete projekte, posebno u severnom regionu, čija se finansijska održivost i blagovremena realizacija, za razliku od juga, upravo zasnivaju na programu koji samo formalno traje tri godine, a efektivno godinu.

Osim ekonomskog državljanstva, veoma važno za Kolašin je, ističe Vuković, otvaranje auto-puta i povezivanje dva skijališta i smatra da će ova tri segmenta pokrenuti investicionu aktivnost u Kolašinu, u kojem se trenutno gradi sedam luksuznih hotela.

Ističe da paralelno treba izgradnja nove i unapređenje postojeće putne, vodovodne i kanalizacione infrastrukture, a potrebno je kreirati kulturne, zabavne i sportsko-rekreativne sadržaje u gradu, odnosno brendirati samu destinaciju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!