fbpx

PMF iz Novog Sada postigao veliki uspeh na takmičenju u organizaciji UNWTO-a

businessman-3300891_1920

U okviru Akademije Svetske turističke organizacije, studentkinje treće godine turizma sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu postigle su veliki uspeh.

U decembru 2019. godine studentkinje turizma: Marija Vukadin, Magdalena Jevđić, Dajana Kopuz, Željana Rudić i Nikoleta Račićević pod mentorstvom doc. dr Igora Stamenkovića, prijavile su se na konkurs za takmičenje koje je raspisala Svetska turistička organizacija.

Studentsko takmičenje “Svetska turistička liga” vođeno je u okviru Akademije Svetske turističke organizacije pod sloganom “Mladi su neprocenjiva imovina”.

Prvi zadatak bio je da studentkinje kroz kratkometražni, jednominutni video predstave svoj fakultet, a na osnovu čega je vršena prva selekcija timova. Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, odnosno Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, selektovan je u uži krug od 60 fakulteta iz čitavog sveta. Takmičile su se kao tim pod nazivom “Ladies in Tourism”.

Tokom nekoliko meseci takmičenja studentkinje su rešavale četiri zadatka a za svaki od njih su dobijale određeni broj bodova. Na kraju takmičenja sa ukupno osvojenih 427 bodova ”Ladies in Tourism” našle su se na sredini tabele. U okviru tzv. istočnog bloka gde je svrstan i Prirodno-matematički fakultet iz Novog Sada i zauzeo je 15. mesto.

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!