fbpx

Plava špilja – neprolazna atrakcija Crne Gore

cave-1699315_1920

Ako dođete na odmor u Crnu Goru, pa odlučite da upoznate njenu obalu, onda morate videti i ono najlepše, a što je malo dalje od oka.

U pitanju je Plava špilja, koja će vam najbliža biti ukoliko odmarate u Tivtu ili Herceg Novom, odnosno na poluostrvu Luštica.

Ova špilja jedna je od najpoznatijih u ovom delu Jadrana, a svojom čudesno plavom lepotom razlikuje se od svih ostalih pećina na moru.

Nalazi se na poluostrvu Luštica, sa strane otvorenog mora i teritorijalno pripada Herceg Novom. Smeštena je između uvale Zlatna luka i Rta Mokra gora.

Zbog čega je tako posebna?

Pre svega zbog neobično kristalne plave boje koja se vidi golim okom, a posebno je zanimljiva kada zaronite. Ovakva boja u okviru špilje nastaje zbog refleksije sunčevih zraka koji se odbijaju po njenim zidovima.

Špilja ima dva otvora – manji sa juga i veći otvor sa jugozapada. Ovde je dubina mora do pet metara i idealno je mesto za ronioce, ali i za one koji žele samo kupanje u malo drugačijim uslovima.

Kada je posetiti?

Pre svega preporuka je da se špilja poseti tokom letnjih dana, kada je toplo i sunčano, kako ne biste imali nepredviđene neprilike na moru.

S obzirom na to da je ova špilja jedna od najpopularnijih lokacija na crnogorskom primorju, gužve u njoj, i ispred nje su obične velike. Zato, ili poranite rano ujutru da je posetite ili sačekajte septembarske tople dane.

Prevoz ćete lako naći s obzirom da postoji veliki broj prevoznika koji vode do nje.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!