fbpx

Planovi za razvoj nautičkog turizma u Srbiji – Gradiće se nova međunarodna putnička pristaništa i marine

danube-5219946_1920

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti nautičkog turizma u unutrašnjim plovnim putevima.

Memorandumom je prepoznat značaj izgradnje i otvaranja novih međunarodnih putničkih pristaništa i marina, saopšteno je iz Agencije za upravljanje lukama.

– Proizvodi nautičkog/rečnog turizma Srbije su u velikom raskoraku s trenutnim potrebama turističkog tržišta. Nautički turizam jeste razvojna šansa Srbije čiji se veliki potencijal ogleda u mreži rečnih tokova od skoro 1.600 km dužine i Dunavu. Zbog razvijanja ovih potencijala današnje potpisivanje Memoranduma je veoma značajno i doprineće podsticanju investicione aktivnosti – rekla je ministarka Matić istakavši da je ministarstvo trgovine u prethodnih šest godina za pristane opredelilo ukupno 327,9 miliona dinara.

Direktor Agencije Vuk Perović istakao je da će Memorandum umnogome unaprediti nautički turizam u Srbiji, budući da je njime prepoznat značaj izgradnje i otvaranja novih međunarodnih putničkih pristaništa i marina.

– Srbija je zemlja velikih nautičkih potencijala i saradnja sa ministarstvom doprineće da ti potencijali budu vidljiviji i dostupniji turistima. U narednom periodu zajednički ćemo intenzivno raditi na planiranju i poboljšanju turističke infrastrukture. Marine i međunarodna putnička pristaništa su važan segment putničkog vodnog saobraćaja i upotpuniće nautičku ponudu naše zemlje. Aktivnosti Agencije biće usmerene ka planiranju kapitalnih i priroritetnih projekata i njihovoj realizaciji. Uvereni smo da će razmena znanja, iskustva i informacija sa ministarstvom biti od ključnog značaja da se, nakon više decenija, u potpunosti iskoriste turistički potencijali Dunava i Save – naveo je Perović.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!