fbpx

Planinarska manifestacija “Stazama Kolubarske bitke 2022” 

4DB4A7E4-78BC-4A0E-A0FB-239CEA436F74

Planinarsko smučarsko društvo “Ćira” iz Lajkovca uz podršku Planinarskog saveza Srbije, u subotu 26. novembra 2022. godine, organizuje republičku planinarsku manifestaciju “Stazama kolubarske bitke”.

Okupljanje učesnika biće u selu Ćelije, na igralištu Fudbalskog kluba Dimitrije Tucović od 8 časova. Svečano otvaranje predviđeno je za 9:15, a start planinarenja u 9:30 časova, saopštio je Planinarski savez Srbije.

Staza je kružna, dužine 13 km i spada u kategoriju lakih staza. U manastiru Ćelije će ukratko biti predstavljena istorija kraja i podaci o učešću naših predaka u Prvom svetskom ratu, a planinari će biti posluženi čajem.
Maršruta kretanja: Igralište u selu Ćelije – arheološko nalazište Anine – Čovka (272 mnv) – spomen kosturnica i manastir Ćelije (139 mnv) – spomenik Dimitriju Tucović na Vrače brdu – “Markovića put” -izvor “Vreline”- igralište, za one koji se odluče da noće u ovom kraju predviđeno je druženje u Planinarskom domu na Rajcu i nedeljno pešačenje do Danilovog vrha oko 11km. 

Svi učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost i potrebno je da su u odgovarajućoj psihofizičkoj kondiciji i da su odeveni u skladu sa vremenskim uslovima, napomenuo je Planinarski savez Srbije.

Organizator obezbeđuje pečate akcije i prolaznih tačaka, redarsku službu na stazi kao i prisustvo osoblja Doma zdravlja “Lajkovac” i Gorske službe spašavanja.
Dodatne informacije možete dobiti telefonom na brojeve organizatora 
063/253-054; 065/253-0054

Firme:Planinarski savez Srbije

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!