fbpx

Pet država koje su same po sebi najbolji brendovi na svetu

destinations-235943_1920

Objavljen je Anholt-Ipsos Nation Brands Index za ovu godinu, koji predstavlja poredak 60 država koje su same po sebi nacionalni brendovi.

Poredak je utvrđen istraživanjem kojim je bilo obuhvaćeno 60.000 ljudi, a svi oni su pitani koja je zemlja najbolji brend. Rangirali su 60 unapred određenih zemalja. Među pet država koje su najbolje ocenjene su Nemačka, Kanada, Japan, Italija i Velika Britanija.

Nemačka je prva na ovoj listi i petu godinu zaredom je prvoplasirana. Oni koji su anketirani istakli su da su zadovoljni nemačkim proizvodima, investiranjem u ovoj zemlji, nemačkim radnicima i gledanjem takmičenja u kojima su nemački sportisti. Ovo je sedmi put da je ova država na vrhu ovog poretka.

Kanada je druga, jer je prepoznata kao zemlja kojom se dobro upravlja, investira i koja ima dobru migracijsku politiku.

Japan je trećeplasirani, dok je prošle godine bio na četvrtoj poziciji. Prepoznat je kao država bogate kulture i kao atraktivna turistička lokacija. Visoko je ocenjen i zbog kulture života njegovog stanovništva, kao i zbog proizvoda koje izvozi širom sveta.

Italija je na četvrtom mestu, a godinu ranije je bila na šestom. Razlog za to jeste njena bogata kultura i turistička ponuda.

Velika Britanija je petoplasirana. Anketirani najviše cene njenu nauku, tehnologiju, sport i kulturu. Uočeno je da je nazadovala po pitanju zaštite okoline.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!