fbpx

Pesma Evrovizije Torino 2022; odlična prilika da se prenesu turističke izvrsnosti Pijemonta

fabio-fistarol-VjA_PSSsOHI-unsplash

Od 10. do 14. maja međunarodne umetnike, novinare i turiste iz celog sveta očekuju na jednom od najpraćenijih i najpriznatijih muzičkih događaja, ne samo u Evropi. Utorak 10., četvrtak 12. i subota 14. su dani polufinala i finala u Pala Olimpico, zvaničnom mestu održavanja događaja. Kalendar kulturnih i muzičkih događaja i emisija koje će animirati grad je veoma bogat.

Događaj će biti prilika da se usredsredimo na turističku, kulturnu i eno-gastronomsku izvrsnost Torina i celog Pijemonta: od njegovog bogatog nasleđa umetnosti, istorije i prirode, preko najkvalitetnije gastronomske i vinske tradicije, do izvanredni pejzaži koji nude širok spektar aktivnosti na otvorenom, sporta i razonode i opuštanja. Da bi iskoristili priliku koju pruža Evrovizija, Grad Torino, region Pijemont i Privredna komora Torina, u saradnji sa Turismo Torino e Provincia i VisitPiemonte, radili su zajedno na rezervisanju posebne dobrodošlice za izaslanike iz svih krajeva svetu, upoznati ih sa teritorijom i uključiti ih u turističku komunikaciju.

Rođeno pre 66 godina kao međunarodno pevačko takmičenje po uzoru na festival u Sanremu, izdanje Evrovizije 2022. na Pala Olimpico, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU) i Rai, biće besplatno emitovano na Evroviziji, dok će u u Italiji će biti moguće pratiti polufinale i finale uživo na Rai 1, Rai 4 i platformi TivuSat. Predstavljaju Laura Pausini, Alessandro Cattelan i Mika, događaj će ponuditi svoju pozornicu umetnicima iz 40 različitih zemalja.

Istovremeno, Evrovizijsko selo je postavljeno u parku Valentino, zabavnom prostoru koji je otvoren od 7. do 14. maja sa punim programom koji obuhvata više od 40 sati koncerata sa međunarodnim, nacionalnim i pijemontskim umetnicima, od rok do hip-hop-a, od svetske muzike do elektronske muzike. Pored muzike, zahvaljujući 200 svedočanstava i aktivista, svaki dan će biti fokusiran na teme koje su striktno aktuelne i koje će biti važni momenti za razmišljanje: u ovom prostoru će biti i maksi-ekrani za gledanje muzičkog takmičenja uživo, štandovi za osveženje, štandovi sponzora i institucionalni. U prostoru regiona Pijemont, gde će lokalne turističke agencije ove teritorije biti prisutne u rotaciji, moći će se pronaći ilustrativni materijali, promotivni spotovi i gedžeti. Evrovizijsko selo takođe postaje prostor za razgovor o muzici, tehnologiji i biznisu, zahvaljujući sastancima Music Talk koje organizuje Privredna komora Torina u saradnji sa Gradom Torinom: od proizvođača tradicionalnih muzičkih instrumenata, kripto umetnosti i NFT-a; od studija za snimanje do muzičkih biblioteka najnovije generacije, široki sistem muzičke ekonomije biće protagonista 9, 10, 12. i 13. maja.

Medija centar Casa Italia ponudiće domaćim i međunarodnim novinarima iskustva u hrani i vinu: Majstori ukusa Torina i njegove pokrajine, Torino DOC vina i kokteli, sirevi „Torino Cheese” će se smenjivati na bini, dok će se u Evrovizijskom selu u Valentinu razgovarati o profesijama i ekonomiji muzike, sa Music Talk terminima.

Izvor: Travel Daily News

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!