fbpx

Park prirode Piva zabeležio dobru posećenost i sezonu – najčešći gosti dolaze iz Ukrajine

miljan-mijatovic-zkSIAofd9kU-unsplash

Park prirode Piva je, po broju prodatih ulaznica, do sada posetilo preko deset hiljada posetilaca, koliko ih je bilo na raftingu rekom Tarom, od Brštenice do Šćepan Polja.

Predstavnik Parka prirode Piva, Petar Ćalasan, saopštio je da nisu očekivali toliki broj posetilaca ove godine, s obzirom na situaciju sa koronavirusom, kao i da su veoma zadovoljni posetom.

– Trnovačko jezero posetilo je oko hiljadu i po turista, dok je Stabanjska jezera ove godine videlo između 300 i 400 posetilaca. Ukoliko nas posluži lepo vrijeme nadamo se da će te brojke biti još veće – istakao je Ćalasan.

Na teritoriji opštine Plužine ove godine je registrovano oko 2,7 hiljada noćenja.

– Reč je uglavnom o stranim gostima iz cele Evrope, mada su ove godine bili dominantni turisti iz Ukrajine. Gosti iz inostranstva ostvarili oko 2,2 hiljade noćenja – rekao je Ćalasan.

On je dodao da se u poslednje vreme beleži trend rasta posete domaćih gostiju koji iz godine u godinu u sve većem broju posećuju Plužine i Pivu.

U domaćinstvu Madžarević u Plužinama koje pruža usluge smeštaja, gostionice sa domaćom hranom i krstarenje jezerom zadovoljni su ovogodišnjom sezonom.

– S obzirom na stanje sa koronavirusom zadovoljni smo ovogodišnjom posetom koja je naročito bila dobra tokom avgusta. Najbrojniji su bili strani gosti i to mahom Ukrajinci i Francuzi – kazala je Sanja Madžarević.

Ona je dodala da ima najava za septembar, ali da sve zavisi od situacije sa koronavirusom.

Ugostitelj i vlasnik Zip linea Eko Piva, Željko Bakrač, saopštio je da je zadovoljan sezonom koja je, prema njegovom mišljenju, na nivou od oko 70 odsto u odnosu na 2019. godinu.

– Uglavnom su to bili domaći, odnosno gosti iz zemalja regiona, dok su od stranih posetilaca to uglavnom bili Ukrajinci. Što se tiče cena, one su ostale na nivou iz 2019. godine – naveo je Bakrač.

On očekuje da će gostiju biti i u septembru, ali da će usled manjeg broja stranaca taj broj biti niži u odnosu na godine pre korone.

Izvor: eKapija

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!