fbpx

Panoramski put i pešačka tura u okviru projekta “Život na Luštici”

Herceg Novi

Turističke organizacije Herceg Novog i Tivta uspostavile su saradnju i pokrenule niz aktivnosti u okviru zajedničkog projekta “Život na Luštici”.

Projekat se odnosi na razvoj Panoramskog puta i ima za cilj povezivanje poluostrva Luštica u jedinstvenu turističku ponudu gde se na relativno malom prostoru mogu doživeti brojne prirodne i kulturne raznolikosti ovog beskrajno zanimljivog poluostrva.

– U prvoj fazi ovog projekta izrađena je turističko-informativna mapa, a u narednom periodu sledi fazni razvoj ovog panormaskog puta i to izrada audio vodiča u nekoliko jezičkih varijanti, izrada signalizacije i vidkovaca – navodi se u saopštenju.

Za četvrtak, 18. novembra, planiran je prvi promotivni događaj. Za predstavnike medija i turističkih agencija organizuje se obilazak Panoramskog puta “Život na Luštici”, uz pratnju vodiča, te predstavljanje nove turističko-informativne mape što će dodatno doprineti razvoju turističke ponude kako Tivta i Herceg Novog tako i cele Crne Gore.

Drugi događaj će se održati u subotu, 20. novembra, kada je planirana organizovana pešačka tura po poluostrvu Luštica, stazom Radovići-Babunci-Tići-Žanjice.

Prevoz do polazne i od poslednje tačke je organizovan, a za sve učesnike obezbeđeni su osveženje i užina. Kako je poslednja tačka plaža Žanjice, za hrabrije učesnike izazov će svakako predstavljati kupanje u moru u ovo doba godine.

Prijavljivanje za učešće je moguće u terminu od 7 do 15 časova, a sve detalje možete videti na link-u.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!