fbpx

Otvorene granice Severne Makedonije – U zemlju bez PCR testa i samoizolacije

travel

Severna Makedonija od petka, 26. juna otvara sve svoje granične prelaze bez obaveznog PCR testa i samoizolacije ili državne izolacije od 14 dana, a ova odluka važi i za granični prelaz Tabanovci/Preševo.

– Nakon odluke makedonske vlade da se otvore granice, svi domaći i strani državljani će moći da putuju i tranzitiraju kroz teritoriju te zemlje, bez obaveze da urade PCR test na koronavirus i budu u karantinu 14 dana – navodi makedonka agencija MIA.

Kako je objašnjeno, makedonska vlada je donela tu odluku na osnovu preporuke Komisije za zarazne bolesti u Severnoj Makedoniji, a takođe je odlučila da od 1. jula budu otvoreni za saobraćaj aerodromi u Skoplju i Ohridu.

Premijer Makedonije Oliver Spasovski kaže da otvaranje granica nije politička odluka, povezana sa predstojećim izborima u toj zemlji koji će se održati 15. jula, već da je utemeljena isključivo na epidemiološkim analizama i stavu Komisije za zarazne bolesti.

On je rekao i da građani moraju da nauče da žive s virusom, a, kako je naveo, to znači poštovanje preporuka za nošenje lične zaštitne opreme, držanje distance i česte dezinfekcije.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!