fbpx

Otvorena skijaška sezona na Goču – U rad pušten moderni ski lift

skiing-4835024_1920

Puštanjem u rad novog, modernog ski-lifta na takozvanoj maloj, preuređenoj i produženoj stazi na lokaciji Dobre vode na Goču, na Bogojavljanje je zvanično otvorena skijaška sezona na ovoj planinskoj lepotici poviše Kraljeva.

Ljubitelji alpskog skijanja će tako, posle tačno šest godina, moći da koriste ski-lift na stazi dugačkoj 350 metara, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 900 metara. Za ovu namenu, kraljevačka lokalna samouprava je iz gradskog budžeta izdvojila 20, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je dodalo još 15 miliona dinara.

– Na ovaj način, uz dodatni sadržaj i kulturno-istorijske atrakcije koje se nalaze u okolini, stvaraju se uslovi za unapređenje turizma, ali i za prepoznatljivost ovog kraja, ne samo na lokalnom, nego i na regionalnom nivou – istakla je tokom prigodne svečanosti Dunja Đenić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, koja je zvanično i pustila u rad novi ski-lift na Goču.

Ova planina se sa jedne strane izdiže iznad grada na Ibru, a sa druge iznad Vrnjačke Banje.

– Uložili smo značajna sredstva da bi Goč zadovoljio najviše standarde i ponovo postao omiljena planina, pristupačna ne samo osnovcima i srednjoškolcima, već i starijim zaljubljenicima u zimske sportove koji nemaju mogućnosti da borave na skupim destinacijama – naglasio je Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva i dodao:

– Uz oživljavanje male, nadamo se uskoro i velike skijaške staze, potrudićemo se da Goč dobije i dodatne sadržaje, poput avantura parka i zatvorenog bazena, da bi postao još konkurentniji sličnim zimskim i letnjim centrima.

Do kraja zimskog raspusta, korišćenje novog ski-lifta biće potpuno besplatno. Posle toga, cena dnevnog ski-pasa za odrasle koštaće 800, a za decu 700 dinara. Za noćno skijanje moraće da se izdvoji 1.000, a za grupe sa više od 20 osoba 600 dinara dnevno.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!