fbpx

Otvoren turistički informativni centar na sarajevskom aerodromu

airport-1515448_1920

Predsedavajući Komiteta Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda i direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Alan Bajić otvorili su turistički informativni centar (TIC) na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Taj turistički informativni centar je mesto gde će turisti pri samom izlasku iz aviona biti dočekani i gde će dobiti sve tražene informacije o turističkoj ponudi u gradu, kako bi vreme provedeno u Kantonu Sarajevo iskoristili što kvalitetnije.

– Želimo biti dobri domaćini i pružiti što bolju uslugu, s ciljem unapređenja turističke ponude i povećanja turističkog prometa. Vrlo je važno da komuniciramo s turistima, saznamo njihove želje, odgovorimo njihovim zahtevima, te pošaljemo najbolju sliku o našem gradu u različite delove sveta – kazao je Magoda.

Bajić je izrazio zadovoljstvo otvaranjem turističkog informativnog centra jer je time unapređena ponuda Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

– Od izuzetne važnosti je omogućiti našim mnogobrojnim turistima da odmah po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo dobiju adekvatne informacije o turističkoj ponudi koje nudi grad Sarajevo i Bosna i Hercegovina – napomenuo je Bajić.

Prvi turistički informativni centar Turističke zajednice KS na sarajevskom aerodromu, koji je ujedno i prvi takav otvoren na aerodromu u FBiH, ima izuzetno značajnu ulogu sa aspekta pružanja kvalitetnih informacija o turističkim atrakcijama, kulturno-historijskim znamenitostima, outdoor aktivnostima i drugim informacijama koje su predmet interesovanja turista.

Cilj je turistima koji dolaze iz celog sveta približiti turističku ponudu, omogućiti direktan pristup informacijama kroz digitalne i štampane promotivne materijale i osigurati ugodan i ispunjen boravak u Kantonu Sarajevo, saopšteno je iz Turističke zajednice KS.

Planirano je anketiranje posetilaca centra radi prikupljanja informacija o interesovanjima i očekivanjima turista, što će predstavljati osnovu za poduzimanje aktivnosti na prilagođavanju turističke ponude stvarnim potrebama, a u cilju razvoja i unapređenja usluga u turizmu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!