fbpx

Otvoren Javni poziv „Poboljšanje pristupa ranjivih grupa tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.“ u Hrvatskoj

pexels-de-lemster-krant-2894275

„Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.“ financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 27.655.000 kuna, od čega je 85% osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak je nacionalno sufinanciranje. 

U okviru ovog Poziva financirat će se socijalno uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva s ciljem jačanje ljudskih kapaciteta. Pozivom će se izravno odgovoriti na društvene potrebe osoba s invaliditetom kroz promociju i provedbu obrazovnih programa u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Korisnici u ovom pozivu bit će ustanove registrirane za obrazovanje odraslih i strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu.

Provedbom ovog poziva ciljna skupina osoba s invaliditetom bit će lakše zapošljiva i konkurentnija na tržištu rada, a sektor će se dodatno ojačati kvalitetno osposobljenim ljudskim potencijalom u skladu s potrebama tržišta rada. Također, cilj je unaprijediti stručna i andragoška znanja predavača i mentora za rad s osobama s invaliditetom.

Ministarstvo turizma i sporta u razdoblju od 2017. do 2019. godine kroz prvu fazu poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ financiralo 42 projekta ustanova za obrazovanje odraslih i udruga u sektoru turizma i ugostiteljstva u ukupnom iznosu od  63.000.388,97 kuna.

Natječaj je otvoren od 19. ožujka 2021. do 18. svibnja 2021.

Za sve detaljne informacije o natječaju i načinu prijave pozivamo da se uključite u informativne radionice koje će se održati tijekom travnja 2021. godine, a točni termini kao i natječajna dokumentacija bit će objavljeni na internetskim stranicama mints.gov.hrstrukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pexels.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!