fbpx

Otvaranje kompleksa Boka Place očekuje se 2023. godine

Tivat - Crna Gora

U okviru Porto Montenegra uveliko su u toku pripremni radovi na izgradnji novog naselja Boka Place, u okviru kojeg će biti izgrađen i hotel SIRO koji će voditi čuveni svjetski hotelski operater Kerzner.

– Radi se o dijelu nautičkog naselja koji gradimo u samom zaleđu marine, sjeverno uz Jadransku magistralu. Boka Place će biti rezidencijalno naselje, šoping centar sa brojnim prodavnicama, sadržajima, galerijama, art punktovima – kazao je PR Porto Montenegra Danilo Kalezić.

U izgradnju naselja Boka Place biće uloženo oko 100 mil EUR, istakao je Kalezić, dodajući da će u ovom dijelu naselja biti izgrađeno 213 stanova, a dio njih biće u hotelskom rentalu.

– Boka Place će imati 45 zakupaca, što znači da će tu biti otvoreno oko 250 novih radnih mjesta, ne računajući radna mjesta u hotelu – rekao je Kalezić.

Ističe da kriza izazvana koronavirusom neće uticati na dinamiku radova pa se otvaranje ovog kompleksa očekuje, kako je i najavljeno, u 2023.
Navodi i da je prodaja stanova u ovom dijelu naselja počela prošle godine kao i da je interesovanje veliko, te da po prvi put imaju klijente iz nekih destinacija poput Južne Afrike uz stabilno interesovanje kupaca iz Kanade i Sjeverne Amerike. Zadovoljni su, ističe, i popunjenošću marine koja se kreće između 70 i 75% kapaciteta.

– Imamo oko 220 ljudi u marini, uključujući i posadu – kaže Kalezić navodeći da je prednost marine u Porto Montenegru bezbjednost.

Uprkos krizi koronavirusa, u ovom nautičkom naselju već su preliminarno potvrđeni događaji planirani za predstojeću ljetnju sezonu. Tako je za jul planirano održavanje jahting događaja, realizacija trećeg Fashion festivala, Vinski festival kao i Jazz festival u saradnji sa Vladom Marašem.

Kalezić navodi da je još uvijek neizvjesno kako će izgledati predstojeća sezona, ali da pažljivo prate dešavanja i da u skladu sa situacijom svoje markentiške aktivnosti usmjeravaju ka tržištima iz kojih shodno situaciji mogu očekivati koste.

– Izvukli smo dobre pouke iz prošlogodišnje sezone, pa se nadam da ove možemo ostvariti maksimalno moguće rezultate – zaključuje Kalezić.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!