fbpx

Otok Mljet našao se na top listi američkog Forbes-a

Croatia

Američki Forbes ponovno je uvrstio jednu hrvatsku destinaciju na svoju top ljestvicu, a ovoga puta promoviran je otok Mljet. On se našao u društvu pet podcijenjenih ili neotkrivenih mediteranskih otoka za putnike koji vole istraživati “izvan utabanih staza”.

“Objave o Hrvatskoj i hrvatskim destinacijama u najpopularnijim američkim medijima kao što su Forbes, The New York Times, The Washington Post potvrđuju popularnost i poziciju naše zemlje kao poželjne turističke destinacije na američkom tržištu. Iako je veća realizacija turističkog prometa s dalekih tržišta trenutno otežana, naša prisutnost i vidljivost u američkim medijima važna je za buduće trendove i putovanja” – izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

forbes mljet
Foto: Screenshot Forbes

U Forbes-ovom članku Mljet se predstavlja kao idiličan otok koji je poznat po netaknutom nacionalnom parku koji je osnovan davne 1960. godine. Nadalje, spominju se i dva zadivljujuća slana jezera i rezervat koji je popularno odredište za kupanje, kajakarenje i kanuiranje, dok brojne pješačke staze privlače planinare i bicikliste tijekom toplijih mjeseci. Za one manje sklone istraživanju izdvojen je maleni gradić Polače, koji obiluje povijesnim ruševinama, uključujući Rimsku palaču, drevnu i iznenađujuće dobro očuvanu palaču izgrađenu u doba Rimskog carstva.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Screenshot Forbes

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!