fbpx

Ostrvo Hvar ponovo proglašeno najboljim ostrvom u Evropi

adria-g33658c8d7_1920

Ostrvo Hvar dobilo je još jedno svetsko priznanje, veliku nagradu čitalaca uglednog časopisa Condé Nast Traveler, čiji su ga glasovi svrstali na sam vrh najboljih ostrva na svetu i doneli titulu najboljeg ostrva u Evropi.

Condé Nast Traveler i ove je godine, po 34. put organizovao izbor najboljih svetskih ostrva, a za Nagradu po izboru čitalaca glasalo je više od 800 000 glasača.

Proglašenje nagrada održano je u ponedeljak, 5. oktobra 2021., kada su objavljeni laureati po kontinentima, a upravo je ostrvo Hvar ponovo nakon 2019. godine zasijao na prvom mestu evropske liste najboljih ostrva.

Uz Hvar, u pet najboljih ostrva svrstani su grčka ostrva Mykonos, Zakynthos, portugalska Madeira te italijansko ostrvo Ischia.

Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posetu tokom cele godine, uglavnom zbog toplih leta i blagih zima, te ističe poznatu hvarsku statistiku – kako je upravo ovo najsunčanije ostrvo u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje.

Ovaj ugledni svetski časopis naglašava i bogato istorijsko nasleđe grada Hvara – ističući tvrđavu Fortica kao nezaobilazni kulturni spomenik. Takođe, urednici pišu i o poznatoj žetvi hvarske lavande, koja postaje jedna od glavnih atrakcija u letnim mesecima.

“Ovo je svojevrsna kruna našoj uspešnoj sezoni koja je iza nas. Čast nam je biti u društvu najboljih svetskih ostrva – nagrada je ovo svim turističkim radnicima našeg grada i našeg ostrva. Posebnu zahvalnost upućujem Vladi RH na čelu sa premijerom Plenkovićem, našim Hvaraninom i resornom Ministarstvu, na pomoći u pripremi izazovne turističke sezone.

Turističke zajednice ostrva Hvara i u post-sezoni nastaviće s pozicioniranjem našeg ostrva na svetsku mapu celogodišnjih destinacija s raznolikom ponudom, te verujemo u daljnji turistički rast”, ističe Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Važno je napomenuti da su po prvi put u gradu Hvaru najbrojniji bili turisti iz Sjedinjenih Američkih Država koji su ostvarili preko 13000 dolaska i 38000 noćenja.

Link na objavu: https://www.cntraveler.com/story/top-islands-readers-choice-awards-2020

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!