fbpx

Osijek povezan direktnom avio linijom sa Minhenom

airplane-2619434_1920

Juče su u osječku vazdušnu luku doputovali prvi putnici na novoj međunarodnoj liniji Croatia Airlinesa između Münchena i Osijeka. 

Prvim letom nacionalnog avioprevoznika iz bavarske prijestolnice u Osijek doputovalo je 20 putnika, koje su nakon sletanja aviona dočekali predstavnici Vazdušne luke Osijek, Croatia Airlinesa, Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka i Turističke zajednice Osječko – baranjske županije. Jednako svečano ispraćeno je i 25 putnika, koji su poleteli prvim međunarodnim letom iz Osijeka u München.

Reč je o prvoj međunarodnoj liniji Croatia Airlinesa iz Osijeka, koja je uvedena udruženim nastojanjima Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka, Turističke zajednice Osječko – baranjske županije, Zračne luke Osijek i Croatia Airlinesa, nakon čega su u septembru ove godine ZL Osijek i Croatia Airlinesa potpisali sporazum na temelju kojeg su putnicima od danas do 14. januara 2022. na raspolaganju dva nedeljna leta na ovoj liniji, ponedeljkom i petkom.

Drago nam što što naši avioni od danas izravno povezuju ekonomsko središte Slavonije s Evropom i što smo, nakon povezivanja Osijeka sa Splitom i Dubrovnikom u domaćem prometu, uspostavili i našu prvu međunarodnu liniju iz Osijeka. Zahvaljujem svim partnerima koji su doprineli realizaciji ovog zajedničkog projekta i verujem da će letovi Osijek – München doprineti razvoju Zračne luke Osijek te jačanju Osijeka kao regionalnog prometnog središta. Nadam se da će i mnogi inostrani turisti iskoristiti povoljne avio veze za dolazak u ovu regiju i otkriti njene prirodne, kulturne, gastronomske i druge vrednosti.” rekao je Jasmin Bajić, predsednik Uprave Croatia Airlinesa.

Simbolički, ovo je velik dan za naš aerodrom, grad Osijek te celu Slavoniju i Baranju, naglasio je direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos te dodao: “Ulazimo u jesen, ali želim da ovo bude nagoveštaj proleća za naš aerodrom. Na početku projekta oživljavanja Zračne luke Osijek krenuli smo s najlogičnijom saradnjom, s nacionalnim prevoznikom Croatia Airlinesom, a prva linija koju smo zajedno odabrali, ova do Münchena, s obzirom na dijasporu i turistički potencijal jednako je tako logična. Želimo da ona postane tradicionalna veza ovog dela Hrvatske i regije s južnom Nemačkom, ali i celom Europom.

Povodom uvođenja direktnih letova između Osijeka i bavarske prestolnice putnicima su dostupne povratne avio karte po promotivnoj ceni već od 129 eura.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!