fbpx

Organizatori venčanja, saloni venčanica i poslastičari bez dodatnih mera za pomoć

CE305766-81D0-467B-82FE-46F17185ECF8

Na sednici Grupacije pružaoca usluga hrane i pića Privredne komore Srbije i Grupacije za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Vojvodine (PKV) predloženo je da se u što kraćem vremenskom roku održi sastanak sa predstavnicima gradske uprave Grada Novog Sada, nadležnim inspekcijama i pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, kako bi razgovaralo o trenutnoj situaciji u ovom sektoru i zahtevalo produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Kako je saopšteno iz PKV predstavnici ove industrije su se saglasili da je situacija izuzetno teška jer je ovaj sektor jedan od najviše pogođenih. 

Posebno su izrazili nezadovoljstvo skraćenjem rada ugostiteljskih objekata uprkos poštovanju svih epidemioloških mera, jer smatraju da skraćenje radnog vremena dovodi do još većeg broja posetilaca u kraćem vremenskom roku. 
Učesnici sednice su istakli i da mnoge delatnosti u okviru ovog sektora nisu zastupljene i predviđene merama za pomoć koje je predvidela Vlada i nadležna ministarstva, kao što su na primer organizatori venčanja, saloni venčanica, poslastičari, i drugi.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!