fbpx

Optimistične najave aerodroma Dubrovnik za sledeću sezonu

dubrovnik

Prema sadašnjim najavama avio prometa i broja letova u nadolazećoj sezoni 2022. godine, u Vazdušnoj luci Dubrovnik očekuju 4,7 miliona sedišta u dolasku i odlasku.

Moglo se to čuti na sastanku dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića i članova Turističkog veća Turističke zajednice grada Dubrovnika sa predstavnicima Vazdušne luke Dubrovnik, direktorom Franom Luetićem i komercijalnim direktorom Ivanom Maslaćem.

Glavna tema sastanka bila je priprema i koordinacija aktivnosti turističkih učesnika u sezoni 2022. Dubrovnik je većim delom avio-destinacija, a Grad je, prema Frankovićevim rečima preduzeo niz aktivnosti za aktiviranje pojedinih tržišta, posebno američkog i ruskog, koji su lani imali izvrsne rezultate.

U sledećoj sezoni, prema najavama, let prema Dubrovniku nastavlja nizozemska nacionalna aviokompanija KLM koja će leteti dvaput dnevno iz Amsterdama preko Dubrovnika što je izuzetno važno za američko tržište, s obzirom na to da je Amsterdam glavno čvorište za Deltu Airlines.

Osigurani su i svakodnevni letovi s Rusijom, a Velika Britanija i Francuska takođe će biti dobro povezane, kao i proteklih godina. Skladno tome pojačaće se marketinške aktivnosti na najbitnijim emitivnom tržištima, nastavno na prošlogodišnju izuzetno uspešnu praksu saradnje turističkog sektora i gradske uprave.

Direktor Luetić rekao je kako su najave optimistične te da očekuje oko 80% prometa od rekordne 2019. godine. Dobra je vest i da će američki avioprevoznik United početi s letovima mesec dana ranije nego ove godine, od početka maja, i produžiti ih do kraja meseca oktobra.

Nažalost American Airlines je pre samo nekoliko dana najavio kako odustaje od ponovne uspostave linije Philadelphia – Dubrovnik. Ova ruta bila je uspešna 2019. godine, a američki avioprevoznik trebao ju je vratiti sledeće sezone. Ipak, zbog kašnjenja u isporuci novih aviona, linija prema Dubrovniku i još nekoliko gradova je otkazana.

Letnji red letenja u dubrovačkoj vazdušnoj luci započinje 26. marta 2022., a u sezoni će biti povezana s gotovo 80 svetskih odredišta, putem 48 stranih i domaćih kompanija, od kojih su 30% low cost kompanije, s obzirom da je dubrovačko tržište tradicionalno okrenuto gostima više platežne moći.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!