fbpx

Oporavak srpske hotelske industrije – Accor otvara još jedan hotel u Srbiji

ZM__8614

Nakon velikih problema koje je u turističkom sektoru izazvala pandemija koronavirusa, podaci za ovu godinu napokon ohrabrujući. Naime, prema izveštaju Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji je ovog februara registrovano 202.472 turista, što je 37,8 odsto više nego u isto vreme 2021. godine. Broj noćenja je takođe povećan za 24,9 odsto i iznosio je 661 141 noćenje, od čega su 239.108 noćenja ostvarili inostrani turisti, što je povećanje od 69,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ovaj trend rasta prepoznao je i Accor, jedna od vodećih grupacija u oblasti turizma i ugostiteljstva, koja ove jeseni otvara još jedan hotel u Srbiji. Grupa je potpisala ugovor za novi hotel smešten na Novom Beogradu.

Zahvaljujući partnerstvu kompanija Accor i BGroup, u Beogradu će se otvoriti prvi “By Mercure” hotel u Srbiji. Bivši hotel Bleecker renoviraće se i rebrendirati u Hotel Bleecker Belgrade By Mercure, a prve goste će dočekati na jesen. Kao i svi “By Mercure” hoteli, i Hotel Bleecker Belgrade By Mercure će morati da zadovolji međunarodne standarde Accor brenda po pitanju udobnosti, veličine soba, sadržaja i kvaliteta usluga.

Hotel na pet spratova, smešten na Novom Beogradu, u Bloku 64, ponudiće gostima 95 moderno opremljenih soba i apartmana. Broj 95 ključan je u konceptu hotela – od vrha do dna hotela nalazi se 95 stepenica, zelena terasa ima 95 metara kvadratnih, baš kao i konferencijski prostor, dok će i hotelski restoran imati 95 sedećih mesta.

Hoteli koji posluju pod “By Mercure” brendom, uz taj brend koriste i svoje ime u periodu do pet godina, radeći pri tom na potpunoj integraciji u Mercure porodicu. Oni takođe imaju i Accor-ovu oznaku ALLSAFE, koja potvrđuje da hotel ispunjava proverene zdravstvene i sigurnosne standarde grupe. Uz to, kao član Accor-ove mreže, hotel može ponuditi svojim gostima da se priključe Accor-ovom program lojalnosti ALL – Accor Live Limitless.

„Odabrali smo Accor kao partnera u ovom projektu zbog njegove jedinstvene ponude i širokog raspona dobro poznatih i cenjenih brendova. Naš hotel se nalazi na sjajnoj lokaciji u čijoj su blizini smešteni sportski i kulturni centri, dok je centar grada udaljen na samo desetak minuta vožnje. Pored sjajne lokacije i Mercure-ovog prepoznatljivog stila, gostima ćemo ponuditi i mnoštvo mogućnosti za istraživanje srpske istorije, umetnosti i kulture,” poručuju iz kompanije BGroup.

Izvor: TOP One

Fotografije: TOP One

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!