fbpx

Opatija uvrštena među najlepše uređene adventske gradove u Evropi

christmas-market-gf9845512e_1920

Toplina i čarolija opatijskog Adventa osvojila je prošle godine srca širom Evrope i sveta, ali i donela izuzetan publicitet i promociju grada u brojnim medijima i publikacijama.

Među njima je i kompanija Blanchere Illumination koja je fotografiju prekrasno okićene Opatije uvrstila u svoj katalog, uz najveće svetske gradove poput New Yorka, Amsterdama, Pariza, Londona, Budimpešte i drugih.

Ove godine, najlepši Advent uz more našao je svoje mesto i na popisu najlepših božićnih uređenja za 2021. godinu na stranicama uticajne turističke organizacije European Best Destinations.

Na portalu koji okuplja više od šest miliona posetilaca, Opatija je u kategoriji „Best Christmas Lights“ smeštena među poznatim prazničnim destinacijama kao što su Moskva, Nica, Madrid, Ljubljana, Prag, Monte Carlo, Budimpešta i London.

– Luksuzno ukrašene ulice i trgovi, klizalište te mnoge muzičke i scenske izvedbe na brojnim lokacijama, tek su mali deo očaravajućeg Adventa u Opatiji. Zvuk božićnih pesama i opojni mirisi kuhanog vina i tople čokolade predstavljaju zaista pamtljivo iskustvo za sve posetioce, navodi se, između ostalog, na portalu European Best Destination, koji podseća i da je decembar u Opatiji posvećen čokoladi.

Advent u Opatiji se tako promoviše na portalu institucije koja spada među vodeće nezavisne autoritete u turizmu, u elitnom društvu evropskih metropola.

– Advent je postao jedna od ključnih manifestacija u Opatiji, ali i čitavoj regiji, čija popularnost i značaj raste svake godine. Najromantičniji i najsvečaniji deo godine najbolja je prilika za upoznavanje Opatije u jedinstvenoj atmosferi. Praznična čarolija oseti se u svakom kutku grada i čini svaki doživljaj nezaboravnim, a stotine hiljada lampica i predivnih dekoracija tokom Adventa pretvaraju Opatiju u zimsku bajku.

Važne su nagrade, priznanja i promocija, ali jednako nam je važan osećaj zadovoljstva koji dele svi naši gosti, posetioci i sugrađani. To nam je ujedno i motivacija da svake godine podignemo lestvicu više.

Intenzivnom promocijom opatijskog Adventa koju sprovodimo na stranim tržištima, a posebno uvrštenjem i prezentacijom našeg Adventa na najjačem turističkom portalu kojeg prati 6 miliona posetilaca, raste prepoznatljivost Opatije kao atraktivne turističke destinacije na svetskoj turističkoj karti, istakla je direktorkaTurističke zajednice grada Opatije, Suzi Petričić.

Najlepši Advent uz more održaće se u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije od 26. novembra do 9. januara.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!