fbpx

Opatija među najromantičnijim destinacijama na svetu

lungomare-ga22d06027_1920

Opatija je potvrdila status idealne destinacije za zaljubljene. Prošle godine European Best Destinations i Forbes uvrstili su Opatiju među najromantičnije gradove u Evropi, a ove godine turistički portal Trips To Discover sa više od 1,6 miliona pratilaca uključio je Opatiju na listu 15 ideja za romantično putovanje.

Opatija – Kontrast tirkiznog mora i zelenih planina, raskošnih vila i slikovitog obalnog šetališta čini Opatiju jednom od najromantičnijih destinacija u celoj Evropi.

Tim rečima je Opatiju predstavio popularni portal Trips To Discover, uvrstivši je na popis 15 ideja za romantično putovanje za Dan zaljubljenih 2022. godine.

Odabirom popularnog turističkog internetskog izdanja, koje prati više od 1,6 miliona ljudi iz celog sveta, a najviše iz SAD-a, Opatija je svrstana uz renomirane destinacije kao što su Los Cabos u Meksiku, francuski Strasbourg, Island, portugalska Lagoa, Bermuda, Kauai na Havajima ili Key West na Floridi (SAD).

U članku „15 Romantic Travel Ideas for a Valentine’s Day Escape in 2022“ portal Trips To Discover podsetio je kako Opatija svojim šarmom, lepotom i izvanrednom gastronomijom posetioce privlači još od 19. veka. Druga je godina zaredom da je „Kraljica Jadrana“ uvrštena među mesta koja se moraju posetiti za Dan zaljubljenih, jer prošle godine proglašena je jednim od najromantičnijih evropskih odredišta u izboru koji su sproveli Best European Destinations i Forbes.

Sve posetioce koji poslušaju preporuku renomiranog portala Opatija će tokom februara dočekati u romantičnom ruhu, te tako kreirati idealnu „pozornicu“ na kojoj će se odigrati njihove ljubavne priče. Atmosferu za nežne trenutke u gradskim parkovima i na obalnom šetalištu stvoriće posebna rasveta, srca i lepe poruke ispisane na brojnim jezicima, kao i romantična muzička podloga. Ljubavni stihovi i muzika osvojiće i centar Gervais, gde za Valentinovo, odnosno 12. februara, nastupa Damir Kedžo.

Za sve one koji svoj dolazak planiraju u „mesecu zaljubljenih“, opatijski su hotelijeri pripremili vrhunske ponude koje će trajati tokom čitavog februara, a uz romantične šetnje parkovima i uz Lungomare, savršen odmor za zaljubljene pružiće opuštanje u wellness centrima i gastronomski specijaliteti u opatijskim restoranima, hotelima i kafanama.

Nakon najraskošnijeg Adventa, Opatija nastavlja privlačiti pažnju svetske i hrvatske javnosti i za Valentinovo, a posebno uređenje i ponudu prati i promotivna kampanja Turističke zajednice na domaćim i stranim tržištima.

– Ako je „sve što nam treba – ljubav“, kako je pevala grupa The Beatles, onda Opatija u februaru nudi sve što nam treba, ali i još više od toga. Ljubavna priča je utkana i u temelj Opatije kao turističke destinacije, duga je tradicija našeg grada kao popularne romantične destinacije, a drago nam je da već drugu godinu zaredom to prepoznaju i renomirani mediji iz sveta turizma. Sve naše posetioce očekuje zaista jedinstvena valentinovska atmosfera i preostaje im samo da se opuste i uživaju u šarmu Opatije i lepim trenucima u društvu svoje najdraže osobe, poručila je direktorka TZ Opatija Suzi Petričić.

IzvorTurizmoteka

FotografijaPixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!