fbpx

Oktoberfest se vraća u Nemačku sa visokim očekivanjima, još većim cenama

people-1284516__340

Posle dve godine otkazivanja zbog korona virusa, Oktoberfest se u subotu vraća u Nemačku sa velikim očekivanjima i višim cenama.

Prema agenciji The Associated Press, procenjuje se da će 487 pivara, restorana, roštilja za ribu i meso, prodavaca vina i drugih pomoći da se u Minhenu pruži toliko potreban turistički podsticaj, jer je planirano da se manifestacija održi između 17. septembra i 3. oktobra.
Da bi iskoristili prednosti putnika koji se vraćaju, zvaničnici Oktoberfesta su najavili da će događaj biti otvoren svakim danom sve duže, sa prvim pivskim šatorima koji će se otvarati u 9 ujutro i zatvarati u 22:30. Poslednje narudžbine će se primati u 21:30. Pre pandemije, centar turizma Minhena je ugostio oko šest miliona ljudi godišnje.

„Prelepo je“, rekao je gradonačelnik Diter Rajter. “Vidite da se entuzijazam vratio.”

Iako postoji pozitivnost o povratku događaja, rastuća inflacija i tekući rat u Ukrajini uticali su na cene. U proseku, krigle piva od jednog litra koštaće između 12,84 i 14,07 dolara ove godine, što je povećanje od oko 15 odsto u odnosu na cene u 2019.
Za nemačke pivare, oprema koja se često pokreće prirodnim gasom postala je skuplja zbog embarga na ruski uvoz, a cene ječmenog slada su se više nego udvostručile. Čak su i staklene flaše porasle za 80 odsto, a čepovi za 60 odsto.

U avgustu je šef Oktoberfesta Klemens Baumgertner rekao da će se festival vratiti u Minhen bez ograničenja vezanih za COVID. „Vizn će se održati“, rekao je Baumgertner. „To će se desiti kao što znamo od 2019. godine, a ne na bilo koji drugi način.

Ranije ove godine, Nemačka nacionalna turistička kancelarija najavila je program za podsticanje putnika iz Sjedinjenih Država da posete zemlju tako što će prikazati njenu održivost, odgovornost i kulturne lokacije na uzbudljive nove načine.

Izvor: TravelPulse

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!