fbpx

Oko 70 % hotelskih turističkih radnika u Hrvatskoj se želi vakcinisati protiv koronavirusa

vakcine

Hrvatska udruga turizma ( HUT ) provela je anketu među zaposlenicima domaćih hotelskih kompanija o njihovom interesu za cijepljenje protiv Covida-19.

Rezultati ankete pokazali su općenito vrlo visoki interes zaposlenika. Za cijepljenje je zainteresirano njih oko 25.000, što čini udio oko 70 posto ukupnog broja stalno zaposlenih u djelatnosti pružanja usluga smještaja.
 
Rezultat ankete je još jedan pokazatelj da su turistički djelatnici odgovorni i da razumiju važnost cijepljenja za uspjeh turističke sezone, ali i općenito za povratak svakodnevnog života i gospodarstva u normalu, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma te dodao kako su kvalitetna epidemiološka situacija i percepcija sigurnosti destinacije ove godine preduvjeti ostvarivanja značajnijeg turističkog prometa

U sektoru se nadamo da će se naći način da se većina turističkih djelatnika procijepi do druge polovice svibnja, kada se očekuju značajnije turističke brojke dolazaka i noćenja. U kontekstu prioretiziranja, naš je prijedlog da se prvo cijepe stalno zaposleni, a onda da se u dva navrata osigura cijepljenje sezonaca. Također, najbrži način bi bio organizirati cijepljenje na radnom mjestu, unutar hotela, naravno poštujući prioritete cijepljenja koje određuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo” rekao je Ostojić.

Oznaka Safe stay in Croatia kojom će biti označeni turistički objekti za siguran boravak ove sezone

U veljači počinje primjena sigurnosnih oznaka koje jamče odgovornost i sigurnost boravka turista u Hrvatskoj. Oznaka je razvijena u suradnji Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a ona predstavlja nacionalnu lokalnu nadogradnju na sigurnosnu oznaku koju je razvilo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam.

Turistički objekti koji dobiju oznaku dobit će i naljepnicu s QR kodom koju mogu izložiti na vidljivom mjestu u svojem objektu, a QR kod će voditi na posebnu Safe Stay in Croatia web stranicu na kojoj će biti popisani svi protokoli i mjere. Nacionalna oznaka sigurnosti bit će dio i promotivnih aktivnosti na ključnim emitivnim tržištima.
 
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je da Hrvatska neće ići u smjeru uvođenja certifikata o cijepljenju, već će i dalje raditi na uvođenju sigurnosnih i zdravstvenih standarda.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!