fbpx

Održana virtualna prezentacija Kvarnera za talijanske partnere, touroperatore i novinare

7A185D05-9FF3-479C-BA4E-D2AF14A83650

TZ Kvarnera je u suradnji s HTZ-om i predstavništvom HTZ-a u Italiji dana 23.03.2021. godine održala virtualnu prezentaciju Kvarnera koja je bila namijenjena talijanskim partnerima, touroperatorima i predstavnicima medija.

Direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov je sudionicima prezentacije na početku ukratko predstavila Kvarner kao regiju gdje gosti uživaju u kristalno čistom moru, ekološki očuvanoj i jedinstvenoj prirodi, vrhunskoj eno i gastronomskoj sceni, bogatoj kulturnoj baštini, povijesnim gradovima ali i ništa manje atraktivnim ribarskim naseljima.

„Prezentacije namijenjene poslovnom segmetnu i specijaliziranim turističkim novinarima su izvrsna prilika da ostanemo prisutni i učvrstimo svoju poziciju i imidž na turističkom tržištu. Tako smo primjerice ovu prezentaciju iskoristili da direktnim „virtualnim“ kontaktom s talijanskim „opinion makerima“ nastavimo održavati prisutnost i vidljivost regije Kvarner. Naime, prema našem iskustvu, i nakon virtualnih prezentacija koje prate predstavnici medija, slijedi niz objava i reportaža o regiji te na taj način ostajemo na „listi želja“ naših gostiju“, objašnjava direktorica TZ Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Uz to, kroz prezentaciju nije samo stavljen naglasak na ljepote i motive dolazaka na Kvarner, već i na sve mjere koje se provode za siguran boravak na destinaciji. Tako je u uvodnom dijelu direktorica predstavništva HTZ-a u Italiji, gospođa Viviana Vukelić, predstavila nacionalnu oznaku sigurnosti – Safe Stay in Croatia.

Najjači naglasak u prezentaciji ipak je stavljen na zdravstveni turizam i zdravstvenu ponudu Kvarnera – ključni, tradicionalni i u ovoj godini posebno značajan turistički proizvod. Tijekom prezentacije kroz kraće promo filmove predstavile su se kvarnerske turističke destinacije s dugom tradicijom u zdravstvenom turizmu: Opatija, Crikvenica i otok Lošinj.

“Post-covid zdravstveni programi koje su razvile i koje nude naše vodeće zdravstvene ustanove, namijenjeni su ne samo onima koji su preboljeli koronavirus već i svima onima koji su osjetili bilo koju vrstu negativnog utjecaja pandemije na svoje zdravlje. S obzirom na važnost čuvanja zdravlja i oporavka, i kroz ovu prezentaciju predstavili smo sve post-covid programe, od kojih se svaki prilagođava pacijentu / gostu i njegovim specifičnim potrebama”, govori direktorica TZ Kvarnera.

Nakon zdravstvenog turizma, uslijedilo je predstavljanje outdoor ponude, koja je sastavni dio zdravog života i brige o zdravlju. Tako su svoju outdoor ponudu, također kroz kratke promo filmove, predstavili: otoci Krk, Cres i Rab, ali i jedinstveni Gorski kotar.
U prezentaciji svoje mjesto našla je i Rijeka, kao grad koji je svojom blizinom i ponudom oduvijek bio privlačan talijanskim gostima. Naravno, titula Rijeke kao Europske prijestolnice kulture i produženje do kraja travnja ove godine, bio je važan i neizostavan dio predstavljanja Rijeke.

Direktorica Peršić Živadinov cjelokupnu prezentaciju Kvarnera zaokružila je kroz predstavljanje naše bogate i cijenjene eno-gastronomske scene. Gastronomija i uživanje u kvarnerskim delicijama, autohtonim namirnicama i jelima, u pratnji vrhunskih vina i pjenušaca, dio je kvarnerskog doživljaja kojeg talijanski gosti dobro poznaju.

“U 2020. godini, usprkos svim mjerama i ograničenjima koja su nas zadesila, gosti iz Italije ostvarili su 30% noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, i time su i dalje zadržali svoje mjesto među TOP 5 najvažnijih emitivnih tržišta za Kvarner. Gostima iz Italije, jedna smo od najbližih auto destinacija za duži ali i kraći, vikend, odmor, kod nas se osjećaju sigurno i dobro poznaju ponudu regije. Prema procjenama i u 2021. godini Hrvatska gostima iz Italije ostaje u vrhu omiljenih turističkih destinacija. Naravno pri tome će veliki utjecaj imati daljnji razvoj situacije vezano uz COVID-19, brzina cijepljenja i nastavak ograničenja u putovanjima”, izjavila je Irena Peršić Živadinov.

Talijanski ministar zdravstva, Roberto Speranza, nedavno je u medijima izjavio kako je optimist što se tiče ljeta, te da Talijani mogu s malo više optimizma gledati naprijed, iako se Italija još uvijek nalazi u kriznom stanju.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!