fbpx

Održan WINE EnoGastro Vip Event u Zagrebu

Zagreb Wine EnoGASTRO VIP Event (15)

U zagrebačkom hotelu The Westin 24. marta održan je treći deo ovogodišnje manifestacije WINE EnoGastro Vip Event. Ovo je bio 25 event u organizaciji Dantesa i njegovog tima Ricerca Mercato koji su organizovali u šest uzastopnih godina.

Bio je ovo event po mnogočemu drugačiji i poseban ali i izuzetno dobro posećen. U velikoj dvorani gde su svoja izlagačka mesta imali mnogobrojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda, uz ugodne razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova, razne delicije, a nakon uvodnog pozdrava mnogobrojnih sponzora koji su prepoznali ovu manifestaciju i podržali je, poslužena su i mnoga jela.

Partneri događaja su Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska ekonomska komora ŽK Zagreb i Maistra hotel WESTIN, sa pokroviteljima : Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Otvorenje eventa bilo je sa vrlo lepim pozdravom i malim zalogajčićima pripremljenim sa tematikom Zagreba i Zagrebačke županije iz kuhinje kuhara hotela The Westin a nakon toga prisutne su pozdravili studenti Aspire koji su takođe pripremili vrlo ukusne kanapee.  

Nakon druženja s izlagačima učesnici u bili pozvani u drugu dvoranu gde su se održavale korisne radionice.

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora od 20.00 sati održana je degustacijska humanitarna večera koju su vodili vrhunski sommelieri i kuhari poznatih restorana, poput Mire Šemić, Maria Meštrovića, Marka Turkovića, Jure Andrijaševića, Luke Dančulovića, Marka Lučića kuhara PIK Vrbovec te odličnih domaćina kuhara izvrsnog hotela Westin.

Gosti su imali prilike degustirati jela od istarskog boškarina, preko sashimija od dimljenih pačjih prsa, svežih tartufa, odležane hame i bifteka. Sva su jela pratila odlično uparena vina gostujućih vinara.

Izvor: Agencija Ricerca Mercato

Fotografije: Agencija Ricerca Mercato

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!