fbpx

Održan izbor za 50 najboljih vina Fruške gore

vineyard-428041_1920

Fruška gora, najuspešnija i najsavremenija vinska regija Srbije, dobila je i autoritativno vinsko ocenjivanje organizovano u skladu sa najvišim svetskim standardima. Juče se u hotelu Sheraton u Novom Sadu okupio međunarodni žiri domaćih i internacionalnih vinskih sudija, kako bi izabrao TOP 50 najboljih fruškogorskih vina.

U panelu sudija koji su ocenili fruškogorska vina i označili najbolja među njima bili su, pored ostalih, Rod Smit, britanski nosilac titule Master of Wine, potom Saša Špiranec, vinski pisac i sudija iz Hrvatske, i Zoltan Đerfi, vinski stručnjak i sudija iz Mađarske.

Namera organizatora takmičenja koje će se održavati jednom godišnje jeste da potrošačima na domaćem i međunarodnom tržištu pomognu da pri kupovini vina budu apsolutno sigurni u njegov kvalitet i regionalni identitet. Vina neće biti rangirana po medaljama, već će pedeset vina sa najvišim ocenama dobiti pravo da tokom jedne godine nose stiker TOP 50. Ova markica će biti garancija potrošačima da su kupili vino izvanrednog kvaliteta i autentičnog fruškogorskog karaktera.

Fruškogorski vinari već u inauguralnoj godini prepoznali su jedinstvenu priliku da valorizuju kvalitet svojih vina pred panelom sastavljenim od vrhunskih stručnjaka, tako da je na nadmetanje pristiglo više od 150 uzoraka vina iz pedesetak fruškogorskih vinarija.

Pobednička vina, ona koja će 12 meseci moći da na bocama nose markice TOP 50 i koja će u vinotekama, restoranima i svim drugim mestima na kojima se prodaje i toči dobro vino reprezentovati vinsko blago Fruške gore, biće predstavljena i degustirana 11. septembra u Vili Stanković u Čortanovcima, na događaju Fruška gora Wine Show.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!