fbpx

Odobreno 15,5 miliona kuna za pomoć 307 turističkih agencija u Hrvatskoj

Travel Agency

Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) odobrilo je ukupno 15,55 miliona kuna bespovratnih sredstava tj. potpora male vrednosti za 307 turističkih agencija kroz drugi Javni poziv za sprovođenje Programa potpora male vrednosti za pomoć pogođenim delatnostima iz turističkog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja usled aktuelne pandemije COVID-a 19.

Za učešće u programu potpora nužan je bio pad prihoda u 2020 godini od najmanje 75% u odnosu na 2019. godinu, dok se potpore odobravaju za prihvatljive troškove kao što su trošak najma, zakupa odnosno koncesijske naknade, čuvanja poslovnog prostora u kojem se obavlja delatnost, trošak povrata sredstava (avansa) putnicima koji su uplatili svoja putovanja, trošak usluge knjigovodstvenog servisa, održavanja informacijskog sistema itd.

Podsetimo, Ministarstvo turizma i sporta 9. jula 2021. objavilo je prvi Javni poziv za sprovođenje Programa potpora male vrednosti za pomoć pogođenim delatnostima iz turističkog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja usled aktuelne pandemije COVID-a 19, koji je bio otvoren do 30. jula 2021.

Na Javni poziv ukupno se prijavilo 314 putničkih agencija.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!