fbpx

Odobrena marketinška saradnja HTZ-a i Hrvatskog skijaškog saveza

pexels-oleg-magni-2058130

Na sednici Turističkog veća Hrvatske turističke zajednice uz predsedanje ministarke turizma i sporta Nikoline Brnjac, te uz direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, odobrena je marketinška saradnja s Hrvatskim skijaškim savezom u 2022. godini na projektu trke Audi FIS Svetskog kupa „Snow Queen Trophy“ 2022., a saradnja će se odnositi i na druge projekte koji će se realizovati u sklopu aktivnosti hrvatske skijaške reprezentacije u 2022. godini, istakli su iz HTZ-a.

„Trka Snežna kraljica osim sportskog ima i veliki turistički značaj jer Hrvatsku predstavlja kao izvrsnog organizatora velikih sportskih događaja te pokazuje šta naša zemlja može ponuditi kao celogodišnja destinacija. Najveći sportski događaji imaju pozitivne učinke na stvaranje dodatnog tržišta proizvoda i usluga te utiču na razvoj mnogih ekonomskih sektora. Stoga će Ministarstvo turizma i sporta kao i dosad nastaviti osiguravati potrebnu podršku kako bi i u budućnosti naša Snežna kraljica ostala nezaobilazni i elitni deo FIS kalendara trka Svetskog kupa“, istakla je ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac.

„Hrvatska je u međunarodnim okvirima vrlo dobro prepoznata kao sportska, ali i kao destinacija bogata događajima. Uz brojne međunarodne zabavne i kulturne manifestacije, vidljivosti naše zemlje u svetu uveliko doprinose i sportski događaji koja se održavaju u našoj zemlji, a jedan od najboljih primera je upravo skijaška trka na Sljemenu. Osim vrhunskih takmičara i sportista, ova trka izaziva i veliku pažnju javnosti te medija u globalnim okvirima i kao takva predstavlja odličnu priliku za dodatnom promocijom Hrvatske kao atraktivne, kvalitetne, sigurne i dobro pripremljene destinacije“,zaključio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Naime, prema poslednjim podacima za prošlu sezonu, trka FIS Svetskog kupa na Sljemenu ostvarila je najbolje rezultate TV gledanosti prenosa uživo od svih ženskih i muških trka FIS Svetskog kupa. Da je reč o jednom od najvećih međunarodnih sportskih događaja koji se održava u Hrvatskoj pokazuje i podatak kako prenos uživo Hrvatske radiotelevizije preuzima više od 20 svetskih televizija, dok se snimci i reportaže sa same trke emituju u više od 50 zemalja sveta, ističu u saopštenju iz Hrvatske turističke zajednice.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!