fbpx

Odlični turistički rezultati Rijeke

rijeka-g934f564c7_1920

Rijeka je usprkos svim izazovima koji su pred nas stavljeni i u 2021. godini, ostvarila odlične turističke rezultate i najavljen je dobar trend povratka na pozitivne i rekordne rezultate koji su ostvareni u proteklih 15 godina.

Rijeka je tako u prvih deset meseci (od januara do oktobra) ostvarila 78% ukupnog turističkog prometa rekordne 2019. godine. Isto tako kada upoređujemo isti period sa 2020. godinom ostvaren je porast od 67% turističkog prometa.

Značaj ovogodišnje turističke sezone dolazi do izražaja i podatkom da je već u prvih deset meseci ove godine ostvaren veći turistički promet za 54% u odnosu na celu 2020. godinu, te 72% ukupnog prometa cele rekordne 2019. godine i očekivanja su da će se do kraja godine nastaviti s dobrim turističkim brojkama.

Ovaj odličan rezultat je i potvrda odlične pripreme i sinergije svih partnera u destinaciji te odlična najava za nadolazeću godinu.

Turistička zajednica grada Rijeke nastavlja s promotivnim aktivnostima za Rijeka Advent i uvođenje nove Riječke turističke kartice Winter pass-a što će doprineti dobrim rezultatima do kraja ove godine, a naravno sve u skladu sa trenutnim epidemiološkim merama.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!