fbpx

Odabrani projekti na Javnom pozivu „Umetnici. Sad!”

Poziv kulturnih stanica (1)

Javni poziv kulturnih stanica u okviru projekta „Umetnici. Sad!” završen je 5. jula i odabrana su 22 umetnička projekta za koja su opredeljena sredstva za realizaciju u kulturnim stanicama u Novom Sadu.

Na Javni poziv pristiglo je 112 prijava koje su u vezi sa različitim vrstama umetnosti, čime se pokazalo bogatstvo i raznolikost umetničkih formi i kulturnih praksi u budućoj Evropskoj prestonici kulture.

Komisija je najveći broj projekata visoko ocenila, a poseban akcenat stavljen je na odziv umetnika mlađe generacije, interdisciplinarni pristup, veliki broj multimedijalnih projekata i zanimljivost i provokativnost umetničkih koncepata.

Rezultate Javnog poziva možete pogledati na zvaničnom sajtu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” .

Pobednički projekti čine spektar najrazličitijih oblika umetnosti, od savremenog izraza do kulturnog nasleđa: plesni performansi i radionice, umetničke instalacije, izložbe, savremeni teatar, mini-festivali urbane supkulture, koncerti, radionice za decu, tribine i književni programi.

Одабрани програми биће реализовани у наредном периоду, у складу са епидемиолошком ситуацијом уз поштовање мера за спречавање ширења вируса Ковид-19. 

Izvor: Novi Sad 2021 European Capital of Culture

Fotografija: Novi Sad 2021 European Capital of Culture

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!