fbpx

Od ponoći strožije mere u celoj Hrvatskoj

pexels-anna-shvets-4167562

Kako nije došlo do pada broja novooboljelih, uvedene su strože mjere kojima se obustavlja rad casina i automat klubova, a ugostiteljski objekti smjet će raditi do 22 sata.

Također će na ulazu morati jasno istaknuti obavijest o najvećem dozvoljenom broju gostiju sukladno preporukama. Provedba mjera nadzirat će se još strožim kontrolama koje će provoditi državni inspektori, civilna zaštita, ali i policija. I dalje najveći broj zaraženih dolazi s okupljanja, a policija će još oštrije krenuti u potragu za ilegalnim klubovima.

Ugostitelji ističu kako će ove postrožene mjere dodatno ugroziti njihovo poslovanje, jer im svaki sat rada doslovno znači koju kunu više.

Bune se i priređivači igara na sreću koji navode kako su u ovoj godini u državni proračun već uplatili milijardu i 400 milijuna kuna, a samo u prosincu još će uplatiti više od 200 milijuna kuna, a ovom odlukom će im se nanijeti trajne ekonomske posljedice.

– Ako smo mi pristali na sve te mjere, onda čemu daljnje cipelarenje nas, bez ikakve znanstvene studije? Na osnovu koje je znanstvene studije donesena odluka da se rigorozno kažnjavaju ugostitelji kad se u jednoj Njemačkoj, Španjolskoj i Austriji radi u ugostiteljskim objektima o 2 do 3% zaraze – pita Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

– Odjednom nas iznenadi odluka koja nas zatvara od večeras i naravno da moramo reagirati zbog naših 7000 zaposlenih. Zamislite, 7000 ljudi radi u ovoj branši. Postavlja se pitanje – koja je razlika između nas, shopping centra, frizeraja ili bilo koje djelatnosti gdje imamo kontakt među ljudima – naglašava Dalibor Jelavić, član Upravnog odbora Hrvatske udruge priređivača igara na sreću.

U Varaždinskoj županiji najstrože mjere u državi

Varaždinska županija s današnjih 180 novih slučajeva zaraze i gotovo 1600 u posljednjih tjedan dana, i dalje je na vrhu europskih regija.

Od ponoći su u toj županiji na snazi znatno strože mjere koje bi napokon trebale zaustaviti rast novozaraženih. Nema više treniranja s društvom. Kontaktni su sportovi zabranjeni. Nema više ni kulturnih sadržaja. Ključ u bravu privremeno su stavili i ugostitelji. Varaždinski trgovi danas sablasno prazni. Zbog divljanja zaraze županija je to s najstrožim mjerama.

– Izvršili smo nadzor većine ugostiteljskih objekata i nismo utvrdili prekršaje, odnosno objekti su propisno zatvoreni pa možemo konstatirati da se građani pridržavaju mjera – izjavio je za Dnevnik Predrag Benčić, načelnik PU varaždinske.

Naglasio je da su varaždinski policajci od početka krize izazvane koronavirusom izvršili više od 2 i pol tisuće nadzora osoba u samoizolaciji, protiv onih koji su kršili mjeru podnesene su kaznene prijave.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pexels.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!