fbpx

Od Montevidea do Katara – Otvorena izložba reprezentacije Jugoslavije i Srbije na Svetskim prvenstvima u fudbalu 

7880F848-74C2-4C74-A7C4-82E73E0F6B38

U centralnom holu West 65 Mall-u otvorena je izložba “Od Montevidea do Katara: Reprezentacije Jugoslavije i Srbije na Svetskim prvenstvima u fudbalu”.
Fudbalski savez Srbije i Color Media Communications su serijom arhivskih fotografija uspeli da naprave pravu retrospektivu naših prethodnih učešća na svetskim prvenstvima u fudbalu. Izložba je simbolično otvorena dan nakon naše prve utakmice na ovogodišnjem Mundijalu u Kataru. 
Robert Čoban, direktor Color Media Communications, rekao je da je ideja o izložbi nastala iz želje da podržimo naš tim na ovogodišnjem prvenstvu u Kataru:
– Kako dosta ljudi i ne zna na kojim smo sve prvenstvima učestvovali kao kraljevina Jugoslavija zatim i samostalno od 2006. kada nastupamo kao Srbija. Ovo je jedinstvena prilika za Beograđane koji će uz gledanje utakmica moći da više saznaju o našem istorijatu u fudbalu i nešto i nauče.
Nikola Lazetić, direktor Mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije zvanično je otvorio izložbu i tom prilikom istakao da “jesmo jedna mala zemlja teritorijalno, ali smo veoma talentovana nacija i još mnogo toga možemo da pokažemo i u budućnosti”.
Okupljene je pozdravio i Savo Milošević, naš proslavljeni fudbaler, a događaju su prusustvovale i članice Ženskog Fudbalskog kluba Crvena zvezda. 
Svi koji nisu imali priliku da budu na otvaranju, imaće prilike da svakodnevno posete izložbu u West 65 Mall-u, Omladinskih Brigada 86, u periodu 10-22 sata, a od 1. decembra svakog utorka od 18 prisustvuju i vođenoj turi kroz ovu izložbu, koja će trajati do 25. decembra.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!