fbpx

Od danas nema više restrikcija za ulazak srpskih državljana u Italiju, karantin ipak i dalje obavezan

venice-3130323_1280

Od danas nema više restrikcija po pitanju ulaska srpskih državljana u Italiju, međutim i dalje postoji obaveza samoizolacije i medicinskog nadzora u trajanju od 14 dana, osim za već predviđene izuzetke, saopštila je danas Ambasada Italije u Beogradu.

Naime, kako je prethodno ulazak bio omogućen samo u posebnim slučajevima, od danas nije više potrebno obrazložiti razloge putovanja.
Na osnovu preporuka Saveta Evropske unije odobrenih 30. juna, ministar zdravlja Republike Italije Roberto Speranca (Roberto Speranza) je usvojio početne mere prilagođavanja italijanskih pravila novom evropskom okviru.

– Ove mere se odnose na sve zemlje koje se nalaze na takozvanoj “zelenoj listi”, koju je juče odobrio Brisel, a kojim je obuhvaćena i Srbija. Ove mere, koje stupaju na snagu danas, biće ponovo razmotrene za 14 dana – stoji u saopštenju.

Za ulazak u Italiju biće potrebno popuniti formular koji će, uz sve druge korisne informacije, uskoro biti dostupan kako na sajtu Ambasade tako i na sajtu Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

O izuzecima za obavezni karantin se možete informisati u okviru FAQ (često postavljanih pitanja) na sajtu Ambasade i Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije, navodi Ambasada.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!