fbpx

Od danas bašte ugostitelja mogu da rade do 1 sat posle ponoći

gastronomy-327125_1920

Odluka da ugostiteljski objekti koji imaju baštu do 31. oktobra mogu da rade i radnim danima do 1 sat, a ne samo vikendom, stupa na snagu danas

– Na ovaj način želimo da kao Grad Beograd pomognemo ugostiteljima da uspešnije prevaziđu ekonomske posledice epidemije virusa Kovid-19 koje su veoma pogodile sektor usluga – rekao je zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić.

On je pojasnio da prema važećim gradskim odlukama ugostiteljski objekti u stambenim zgradama mogu da rade radnim danima do ponoći, a da emituju muziku do 23 sata, u skladu sa svim ograničenjima koja su propisana u vezi sa regulisanjem nivoa buke. Vikendom se radno vreme produžava do 1 sat, a mogućnost emitovanja muzike do ponoći, prenosi Beoinfo.

– Sada će svi ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama moći svaki dan da rade do 1 sat a da muziku emituju do ponoći. Ova odluka će važiti do 31. oktobra kada će se vratiti uobičajeni režim rada. I dalje je na snazi ograničenje za rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru, jer oni mogu da rade samo do 21 sat – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, na rad ugostiteljskih objekata, kako u zatvorenom prostoru tako i u baštama, primenjuju se sve odluke o zaštiti zdravlja koje je doneo Krizni štab, a tiču se dezinfekcije, nošenja maski i držanja socijalne distance.

– Apelujem na ugostitelje da ih se pridržavaju, jer tako štite zdravlje svojih zaposlenih i gostiju – dodao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Izvor: eKapia

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!